10 Aralık 2009 Perşembe

En Çok Ödül Erciyes Üniversitesi'ne...

Aydın Doğan Vakfı 21. Genç İletişimciler Yarışması sonuçlandı.

Yazılı, görsel, işitsel, reklam, halkla ilişkiler ve internet yayıncılığı alanında 19 üniversiteden 132 öğrencinin 91 projeyle dereceye girdiği yarışmada en çok ödülü Erciyes Üniversitesi aldı. Hilton Convention'da gerçekleştirilen törende 28 dalda birinci, ikinci ve üçüncülüğe hak kazanan genç iletişimciler, ödüllerini Doğan Holding Yönetim Kurulu üyelerinin elinden aldı. İletişim dünyasına yeni yıldızlar kazandıran yarışmada röportaj dalında birinciliği Erciyes Üniversitesi'nden Sercan Topçular kazandı. Mizanpaj dalında gazetemiz tasarımcılarından Yunus Aslan, birinciliğe layık görüldü.

Okuldan Bilgisayar Malzemesi Çaldı...

Okuldan bilgisayar malzemesi çalan lise öğrencisi güvenlik kamerasına yakalandı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir okuldan bilgisayar klavyesi ve faresi (mouse) çalan lise öğrencisi, güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi sonucunda yakalandı. Hırsızlık olayı, Camili Mahallesi'nde bulunan Mehmet Akif Ersoy İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde açık öğretim derslerinin görüldüğü akşam saatinde meydana geldi. Okula ön kapıdan giren hırsızlık zanlısı genç, ikinci kattaki internet erişim merkezinde bulunan ve öğrencilerin kullandığı 6 bilgisayardan klavye ve mouse malzemelerini çaldı. Hırsızlık zanlısı çaldığı bilgisayar malzemelerini sırt çantasına koyduktan sonra okuldan ayrıldı. Hırsızlık olayını fark eden okul idaresi, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Hırsızlık zanlısının okul dışından olduğunu belirleyen idareciler durumu polise bildirdi. Güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alan Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık zanlısının 1.sınıf öğrencisi Z.H.(16) olduğunu tespit etti. Polis tarafından gözaltına alınan lise öğrencisi, suçunu itiraf ederek çaldığı bilgisayar malzemelerini Ozanlar Mahallesi'ndeki bir bilgisayar mağazasına 35 TL'ye sattığını söyledi. Mağazaya giden polis, çalıntı malzemeleri alarak okula teslim etti. Çalıntı bilgisayar malzemelerini satın alan mağaza sahibi hakkında da işlem yapıldı. Lise öğrencisi Z.H. Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Öte yandan hırsızlık zanlısının yakalanmasını sağlayan kamera görüntülerinde, Z.H.'nin bilgisayarların bulunduğu koridora geldiği görülüyor. Bilgisayarların bulunduğu alanda kamerayı fark eden hırsızlık zanlısı genç, kapşonla yüzünü gizliyor. Zanlı yüzünü gizledikten sonra bilgisayar malzemelerini çalarak sırt çantasına koyuyor.

Kreş Öğretmenlerine Drama Dersi...

Çankaya Belediyesi kreş ve etüt merkezlerindeki eğiticiler aldıkları drama eğitimi ile çocukları oyun yoluyla eğitmeyi öğreniyor

Çankaya Belediyesi kreş ve etüt merkezleri, hem eğitim kalitesini artırmak hem de eğitimi çocuklara daha zevkli hale getirmek amacıyla öğretmenlerine “Drama Eğitimi” kursu veriyor. Çankaya Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Gündüz Bakımevlerindeki öğretmenlerden ilk etapta gönüllü 45 kişi ile başlanan drama kursu, haftada 6 saat üzerinden düzenleniyor. "Oyunla öğretim yöntemi" olan drama eğitimi ile doğaçlama ve rol oynama gibi tiyatro tekniklerinden, bilinen yada türetilen çocuk oyunlarından yararlanarak çocuklara rol içerisinde renk, sayı gibi kavramları öğrenmek ve öğretmek mümkün oluyor. Öğretmenler Drama Eğitim Bilimi Uzmanı Nilgün Tuluk tarafından verilen eğitimden Haziran ayına kadar yararlanabilecek.

İlköğretim Okulunda Yangın...

Adana'da bir ilköğretim okulunda çıkan yangın, korkulu anların yaşanmasına neden oldu.

Yangın, Turhan Cemal Beriker Bulvarı'ndaki Meryem Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulu'nun öğretmenler odasında saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Bir anda alevlerin yükselmesiyle okuldaki öğretmen ve öğrenciler korkulu anlar yaşadı. Öğretmenler odasındaki elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangın sırasında yaklaşık 2 bin öğrencinin tören nedeniyle bahçede olması faciayı önledi. Saat 07.00'de sınıfta olmaları gereken, ancak, Mevlana Haftası nedeniyle yapılan tören nedeniyle bahçede bulunan öğrencilerden bazıları, dumanı fark edip öğretmenlerini uyardı. İhbar üzerine okula gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü. Yangın sırasında öğrencilerin bahçede törende olmasının faciayı önlediği kaydedildi. Yangın büyük olmasa da etrafı kaplayan duman paniğe yol açabileceği, okulun boşaltılması sırasında izdiham olabileceği kaydedildi. Yangının olduğu binadaki dersliklerde ders tatil edildi.

Online Matematik Soru Bankası Açıldı

Türkiye'nin ilk online çözümlü soru bankası matematikteson.com açıldı. Aşağıda listelenmiş konulara ait yüzlerce teste ulaşabileceğiniz site kağıt kullanımını azaltarak doğayı korumaya destek olmayı da amaçlıyor.


MATEMATİK 1 SORULARI

1 Sayılar
1. Doğal Sayılar (5 test)
2. Bölünebilme (4 test)
3. Obeb-Okek (3 test)
4. Taban Aritmetiği (2 test)
5. Faktöriyel (2 test)
2 Rasyonel Sayılar
1. Rasyonel Sayılar (4 test)
3 Üslü sayılar
1. Üslü sayılar (6 test)
4 Köklü Sayılar
1. Köklü Sayılar (6 test)
5 Sıralama, Mutlak Değer
1. Sıralama, Mutlak Değer (5 test)
6 Birinci Dereceden Denklemler
1. Birinci Dereceden Denklemler (4 test)
7 Oran-Orantı
1. Oran-Orantı (4 test)
8 Problemler
1. Sayı Problemleri (4 test)
2. Yaş Problemleri (2 test)
3. Yüzde-Kar-Zarar-Faiz (5 test)
4. Karışım Problemleri (2 test)
5. İşçi-Havuz Problemleri (3 test)
6. Hareket Problemleri (2 test)
9 Kümeler
1. Kümeler (5 test)
10 Fonksiyon
1. Fonksiyon (10 test)
11 İşlem-Modüler Aritmetik
1. İşlem-Modüler Aritmetik (7 test)
12 Çarpanlara Ayırma
1. Çarpanlara Ayırma

MATEMATİK 2 SORULARI
1 Polinomlar
1. Polinomlar (5 test)
2 İkinci Dereceden Denklemler
1. İkinci Dereceden Denklemler (5 test)
2. Eşitsizlikler (2 test)
3. Parabol (4 test)
3 Permutasyon, Kombinasyon, Olasılık, Binom
1. Permutasyon-Kombinasyon (7 test)
2. Olasılık (5 test)
3. Binom (3 test)
4 Trigonometri
1. Trigonometri (9 test)
5 Karmaşık Sayılar
1. Karmaşık Sayılar (4 test)
6 Logaritma
1. Logaritma (11 test)
7 Diziler-Seriler
1. Diziler-Seriler (5 test)
8 Toplam-Çarpım Sembolü
1. Toplam-Çarpım Sembolü (8 test)
9 Matris-Determinant
1. Matris-Determinant (4 test)
10 Özel Tanımlı Fonksiyon
1. Mutlak Deger Fonksiyonu (1 test)
2. Parçalı Fonksiyon (1 test)
11 Limit ve Süreklilik
1. Limit ve Süreklilik (3 test)
12 Türev
1. Türev Kuralları (5 test)
2. Türev-Limit İlişkisi (0 test)
3. Türevin Geometrik Uygulamaları (1 test)
4. Maksimum-Minimum Problemleri (0 test)
13 İntegral
1. Belirsiz İntegral (0 test)
2. Belirli İntegral (0 test)
3. Alan-Hacim İlişkisi (0 test)