30 Mart 2009 Pazartesi

"Öğrenci Yok Dolduramayız"

Ankara'da düzenlenen ulusalcı organizasyonlara rektörü olduğu üniversitenin öğrencilerini götüren Haberal, eylemleri de üniversitenin tatil günlerine göre belirlemiş.

Ergenekon silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianameye göre, Başkent Üniversitesi Hastanesi'nin başhekimi Prof. Dr. Mehmet Haberal, örgüt üyeleriyle birlikte parti kurma çalışmalarında bulunmuş.
Ergenekon soruşturmasında tutuklanan emekli Orgeneral Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Doğu Perinçek ile eski milletvekili Kamran İnan ve eski Bakan Ufuk Söylemez ile sık sık gizli toplantılarda buluşarak, AK Parti'yi bölmek için strateji belirlemiş. Milli İktidar Harekâtı (MİH) adı altında oluşturulan yapılanma çerçevesinde toplantılar düzenleyen Haberal, oluşumun başına geçmeyi düşünüyormuş. Ankara'da düzenlenen ulusalcı organizasyonlara rektörü olduğu üniversitenin öğrencilerini götüren Haberal, eylemleri de üniversitenin tatil günlerine göre belirlemiş. 13 Şubat 2008'de Ali E. ve Mümtaz S.'nin Şener Eruygur'la yaptığı görüşmede Haberal'ın söyledikleri şu sözlerle aktarılıyor: "O yarın 17'yle ilgili olarak Haberal diyor ki. Onu diyor pazartesiye alsanız diyor, çünkü öğrenci yok, dolduramayız orayı diyor. Yoksa nakilde bir sorun yok diyor. Yarın sabahleyin bunu bir görüşüp de diğerleriyle yani onlar açısından bir sorun yoksa pazartesi alalım. Televizyonda Haberal diyor ki o gün öğrenci yok, bir şey yok diyor. Bunu pazartesiye alsanız diyor." CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başkent Üniversitesi'nin televizyonu olan Kanal B'de katıldığı canlı yayında sunucunun, "Sizi başkan seçmek için her türlü p...tluğu yapma talimatı aldık." demesi Mehmet Haberal'ı tekrar gündeme getirmişti. Program sayesinde Kanal B'nin sahibi olan Haberal'ın, AK Parti'nin oylarının büyük şehirlerde bölünmesi için çalışanlarına talimat verdiği ortaya çıkmıştı. Haberal'ın siyasete farklı yollarla müdahalesi bunlarla da sınırlı değil. Şimdi ismi Ergenekon terör örgütü zanlılarıyla anılan Haberal, Bülent Ecevit'e de 'iş göremez' raporu verdiği iddialarıyla gündeme gelmişti.