29 Kasım 2008 Cumartesi

Yasakçı Hocalara İlginç Protesto...

Bir dönemin özgürlükçü üniversitesi Boğaziçi, yasakçı uygulamalarıyla gündemden düşmüyor. Öğrenciler ilginç bir protestoya imza attı..

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü vesile eden Boğaziçi'li öğrenciler, üniversitesitede ilginç bir etkinliğe imza attı.

Yasak mağduru başörtülü öğrenciler ile onlara destek veren başörtüsüz arkadaşları hazırladıkları 'aynı tür' çiçek buketlerini Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Baykal ve İlköğretim Bölüm Başkanı Emine Erktin'e sundu. Öğrenciler, hocalarına sundukları çiçek üzerine bir de kutlama notu iliştirdi: "Bugünün pek kıymetli öğretmenleri; geleceğin öğretmenlerinin önünü kapatarak ilerlediğiniz bu kutsal yolda bize verdiğiniz emekler için teşekkür ediyor, Öğretmenler Günü'nüzü kutluyoruz. Öğretmen olmanın koşulunun başını açmak olduğuna inanmayan Boğaziçi-li öğrenciler." Devamı sayfa 4'te

Boğaziçi'nde okuyan başörtülü öğrenciler ile onlara destek olan arkadaşları Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen toplantıda ise Eğitim Fakültesi dekanını protesto etti. Başı kapalı ve açık bayanlarla bir grup erkek öğrenci İstiklal Marşı'nı ve törenin açılış konuşmasını dinledikten sonra Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Baykal'ın kürsüye çıkmasının ardından sessizce salondan ayrıldı. Amaçlarının Eğitim Fakültesi'nde hâkim olan yasakçı zihniyeti protesto etmek olduğunu söyleyen öğrenciler, bu yasakçı zihniyetle her gün muhatap olmak zorunda kalan başörtülü arkadaşlarına destek olmaya devam edeceklerini de belirtti. Üniversitede daha önce de Rektör Kadri Özçaldıran'ın 'başörtü üzerine şapka' formülüyle derslerine giren başörtülü arkadaşlarının sınıflarından çıkarılmak istenmesini ve psikolojik baskılara maruz bırakılmalarını protesto eden öğrenciler koridorda sessiz eylem yapmıştı.

Açıköğretime Başvurular...

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin lisans ve ön lisans programlarına, ek yerleştirme için başvurular 1 Aralık Pazartesi günü başlayacak.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin kontenjan sınırlaması olmayan lisans ve ön lisans programlarına, ek yerleştirme için başvurular 1 Aralık Pazartesi günü başlayacak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin kontenjan sınırlaması olmayan lisans ve ön lisans programlarına ikinci ek yerleştirme için başvuru alacak.

Adayların ikinci ek yerleştirmede tercih yapabilmeleri için 2008-ÖSS'de ÖSS SÖZ-1, ÖSS SAY-1, ÖSS EA-1 ve ÖSS-DİL puan türlerinin herhangi birinden en az 145 puan almış veya sınavsız geçiş hakkı bulunması gerekiyor.

Ek yerleştirmede, daha önce gerçekleştirilen merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş adaylar ile bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş ancak kesin kayıt yaptırmamış adaylar tercihte bulunabilecekler.

Sadece sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar, kılavuzdaki Tablo-3A'da sınavsız geçiş koşullarını sağladıkları açıköğretim ön lisans programlarından tercih yapabilecekler.

Ek yerleştirme tercih işlemleri, ÖSYM'nin www.osym.gov.tr adresli internet sitesinden 1-3 Aralık 2008'de yapılabilecek.