19 Mayıs 2008 Pazartesi

Okulda Zehirlenmeye İnceleme...

Aksaray Anadolu Öğretmen Lisesi’nde yatılı olarak kalan 33 öğrenci, 14 Mayıs’ta zehirlenme şüphesiyle hastaneye gönderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili Aksaray Valiliği'nin inceleme başlattığını bildirdi.
Aksaray Anadolu Öğretmen Lisesi'nde yatılı olarak kalan 33 öğrencinin zehirlenmesi nedeniyle inceleme başlatıldı. Aksaray Vali Yardımcısı Taceddin Özeren, Milli Eğitim Bakanlığı'na konu ile ilgili incelemenin başlatıldığını bildirirken, öğrencilerde hayati tehlikenin olmadığını açıkladı. Özeren, zehirlenme şüphesiyle Aksaray Devlet Hastanesi'nde öğrencilerin ayakta tedavi edildiğini belirtirken, hastane personelinin de öğrencilerle yakından ilgilendiğini anlattı. Özeren, MEB'e gönderdiği yazıda konuyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü'nün yanısıra, Tarım İl Müdürlüğü ve ilköğretim müfettişlerinin ayrı ayrı inceleme yaptığını açıkladı.

19 Mayıs Kutlamaları Başladı...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Ankara’da saat 07.00’deki top atışıyla başladı.

Ankara'da ilk tören Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile diğer sivil ve askeri erkanın Anıtkabir'i ziyareti ile başladı. Anıtkabir'deki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra TBMM Başkanı Köksal Toptan, dün gece gözündeki rahatsızlık nedeniyle programını iptal eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı vekaleten Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Kuvvet Komutanları, Bakanlar, Milletvekilleri, Yüksek Yargı organlarının başkan ve üyeleri, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve Ankara Garnizonu'nda görevli subaylar ile diğer devlet erkanı katıldı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki sivil ve askeri erkan Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu.

MEB Arsa Alamadı...

Milli Eğitim Bakanlığı, okul yapılması için kamulaştırılacak arsalar için ayrılan 50 milyon YTL’nin ancak 9 milyon 960 bin YTL’sini kullanabildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, okul yapılması için kamulaştırılacak arsalar için ayrılan 50 milyon YTL'nin ancak 9 milyon 960 bin YTL'sini kullanabildi. Bakanlık, kullanamadığı bütçeden 20 milyon 20 bin YTL'yi ise taşınabilir okullar için aktarmak zorunda kaldı.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2007 yılı için Merkezi Bütçe Kanunu ile ortaöğretim okullarını arsa kamulaştırmaları için 50 milyon YTL ödenek ayırmıştı. Bakanlık, 50 milyon YTL'lik kamulaştırma ödeneğinin 9 milyon 960 bin YTL'sini kamulaştırma için kullanabildi. Kamulaştırma bütçesinin 20 milyon 20 bin YTL'sini taşınabilir okullar için harcayan Bakanlık, bu yıl ise kamulaştırma için ayrılan ödeneği 40 milyon YTL olarak belirledi.
Yatırımlar ve Tesisler Daire Başkan Vekili Salih Altınay tarafından TBMM Dilekçe Komisyonu'na gönderilen yazıda Bakanlık olarak okul yerleri ile ilgili araştırmanın yapılmadığını açıkladı. Altınay,yazısında, imar planlarının belediye meclisleri tarafından yapıldığını bu nedenle, okul yeri olarak belediyelerce belirlenen yerlerin ihtiyacı karşılayıp karşılamadığının şu anda bilinmediğini anlattı.