5 Kasım 2008 Çarşamba

Mezun Olup İşsiz Kalıyorlar...

Üniversiteli olmak her gencin rüyası. Her yıl 1.5 milyonu aşkın genç bu rüyanın peşinde koşuyor. Üniversiteli olma şansını da ancak ...

Pervin Kaplan / Sabah...

Üniversiteli olmak her gencin rüyası. Her yıl 1.5 milyonu aşkın genç bu rüyanın peşinde koşuyor. Üniversiteli olma şansını da ancak üç gençten biri yakalayabiliyor. Üniversite kapısından girmek için bu kadar çaba harcayan gençler için asıl savaş ise mezuniyetten sonra başlıyor.

Türkiye'de 10 bin doktor, 35 bin ziraat mühendisi, 50 bin mimar ve mühendisin işsiz olduğu belirtiliyor. İki yıl önce kontenjanları bin 130'u aşan maden mühendisliklerinden bırakın Türkiye'nin, dünyanın ihtiyacını karşılayacak kadar maden mühendisi mezun oluyor. Mühendisler arasında işsizlik oranı yüzde 36'ları buluyor.
Öğretmenlerin durumu da farklı değil. Her yıl 70 eğitim fakültesinden 40 bin aday öğretmen diploma alıyor. Onların sayıları da 200 bini aşmış durumda. Mühendis ve öğretmenler "işsiz öğretmenler", "işsiz mühendisler" adlı dernekler kurarak, seslerini duyurmaya çalışıyor. Yine çıraklık kursuna gidenlerin ise yüzde 77'sini üniversite mezunları oluşturuyor.

Ankara Sanayi Odası'nın raporuna atıfta bulunan Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadık Kırbaş, tüm bu olumsuz tabloya karşın karamsar değil. Türkiye'de önümüzdeki 20 yıl içinde genç nüfus ve dış istihdam dikkate alınarak nitelikli bir eğitim verebilmesi durumunda önemli bir fırsat yakalayabilineceğini vurguluyor:
"Filipinler, ABD muhasebe standartlarına göre muhasebeci yetiştiren okullar açıyor. 2008 yılında Hindistan, yazılım ve diğer hizmetler ihracatından 57 milyon dolar gelir elde etmeyi ve 4 milyon istihdamı planlıyor. Sigorta işlemlerini, stok kontrollerini ve şirket analizlerini Asya'da yaptırmanın maliyetinin ABD veya Avrupa'da yaptırmanın dörtte biri olduğunun farkına varan Asya ülkeleri hızla eğitim politikalarını buna göre yapılandırıyor. Bu şekilde hem kalifiye insan kaynaklarını çoğaltıyorlar hem de işsizliği azaltarak yol kat etmiş oluyorlar. Türkiye'nin de dünyadaki gelişmeleri dikkate alarak eğitim politikalarını yapılandırması gerekiyor. O zaman büyük bir fırsat yakalayabiliriz."
Bunun için yapılması gereken ise; yeni üniversiteleri ve programları açarken popülist yaklaşımdan vazgeçip gerçek gereksinimlere uygun kontenjanlar oluşturabilmek ve akademisyenlere kulak verebilmek.

Kendi Elemanını Kendin Yetiştir...

Milli Eğitim Bakanlığı, sanayicilerin ihtiyacı olan kaliteli eleman sıkıntısını çözmek ve işsizlik oranını düşürmek için yeni bir çalışmaya imza atıyor.

Bakanlık, Türkiye'deki 250 organize sanayi bölge (OSB) başkanlığının bünyelerine zorunlu olarak birer meslek lisesi katması için çalışma başlattı. İlgili bütün bakanlıkların onay vermesi halinde OSB yönetimleri önümüzdeki yıl okulların temelini atacak. AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği toplantıda Türkiye'nin yıllardır gündeme gelen ancak çözülemeyen bir konusunu dile getirdi. Badak, gezdiği bütün sanayi esnafının yetişmiş eleman azlığından şikâyet etmesi üzerine konuyu incelemeye aldığını ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bir teklifte bulunduğunu söyledi. Badak, "Benim önerim Türkiye'deki 250 OSB'nin hepsinde yatılı ya da gündüzlü meslek liselerinin bulunması." dedi. Teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sanayi Bakanlığı'nda olumlu karşılandığını bildiren Badak, "Konu Milli Eğitim Bakanlığı'nda da görüşüldü ve olumlu sonuç çıktı. 2009 yılında OSB'lerin bünyelerine bir meslek lisesi kurup Milli Eğitim Bakanlığı'na devretmesiyle ilgili kanun değişikliği yapılacak." şeklinde konutu.

Polisler Eğitimden Nakil İsteyemeyecek...

Emniyet Hizmetleri sınıfında çalışanların hangi hallerde nakil olabilecekleri Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile düzenlenmiştir.

Söz konusu bu yönetmelikte 4 Kasım 2008 tarihi itibariyle bir değişiklik yapılmıştır. Yapılan değişiklik ile, emniyette pek de uygulama alanı olmayan ancak yönetmelikte yazılı olan "eğitim durumundan nakil" ifadeleri yönetmelikten çıkarılmıştır.

DANIŞTAY KARARI

Bilindiği üzere daha önce memurlar.net'te yayımlanan 2006 tarihli haberde Danıştay'dan Eğitim Durumundan Nakle Yeni Açılım ele alınmıştı. Danıştay, kararında, Anayasa'da güvence altına alınan "kimsenin eğitim ve öğretim haklarından yoksun bırakılamayacağı" hükmü gereğince, Hacettepe Üniversitesinin muvafakat vermeme yönündeki işleminin iptal edilmesi gerektiğini belirtmiştir. Konuya ilişkin detaylı haber için tıklayınız.

EMNİYET OLAN HAKKI KALDIRDI

Bir çok kamu kurumu personeline öğrenim durumundan dolayı nakil hakkı tanımamaktadır. Ancak emniyet personelini teşvik açısından bu yönde bir düzenlemeye yönetmeliğinde yer vermişti. Ancak verilen bu hak, Danıştay'ın da son kararıyla, benzer bir noktaya gelmiş olmasına rağmen geri alınmıştır.

MADDE MADDE DEĞİŞİKLİKLER

1- ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLERİ YÖNETMELİK DIŞINA ÇIKARILDI

Hatırlanacağı üzere çarşı ve mahalle bekçisi unvanlı kadrolar emniyet hizmetleri sınıfı içine alınmıştı. EGM, oluşacak hukuki sorunları ortadan kaldırmak üzere çarşı ve mahalle bekçilerinin yönetmelik hükümlerine tabi olmayacağını düzenlemiştir.

2- ÖĞRENİM DURUMU NAKİL HAKKI OLMAKTAN ÇIKTI

Polis memurunun veya eşinin, gördüğü öğrenimden dolayı nakil olabileceğini düzenleyen 9 uncu maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır. Söz konusu hüküm şu şekildeydi:

"Merkezce yapılacak atama ve yer değiştirmeler ile il içinde yapılacak atama ve yer değiştirmelerde, personelin kendisinin, eş veya çocuklarının sağlık ve diğer özel durumlarını (çalışma, öğrenim vb.) belgelendirmeleri halinde, bu durumları, hizmet ihtiyacının elverdiği ölçüde dikkate alınır."

Yine bu düzenleme ile paralel olarak aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan "d) Personelin Atama İstek Formu'nda belirttiği yerler ile özel durumları (çalışma, öğrenim vb.)" ifadesi aşağıdaki şu şekilde değiştirilmiştir: “d) Personelin Atama İstek Formunda belirttiği yerler.”

3- ÇOCUĞUN ÖĞRENİMİNDEN DOLAYI NAKİL İSTEME HAKKI DEVAM EDİYOR

Yönetmelik değişikliği çocuğun gördüğü öğrenimden dolayı nakil isteme hakkını kaldırmamıştır. Bilindiği üzere "Çocukların Öğrenim Durumları Sebebiyle Yer Değiştirme" hususu yönetmeliğin 40. maddesinde düzenlenmiştir. Bu düzenleme şu şekildedir:

"Personelin, üniversite ve yüksek okullarda öğrenim gören çocuklarının yurt veya yatılı okuma imkanı olmadığı veya parasız yatılı olan okullar hariç, yabancı dil ağırlıklı orta öğretim kurumları ile meslek lisesinde öğrenimde bulunan çocuklarının bu durumlarını belgelemeleri halinde, atanmak istediği ilde ihtiyaç bulunması ve kadro durumunun uygun olması halinde, ikinci bölge hizmetini aksatmamak kaydıyla okulun bulunduğu il veya dengi bir okulun bulunduğu illerden birine yer değiştirmek suretiyle ataması yapılabilir."

Bu husus Emniyet açısından oldukça önemlidir. Öyleki "zamandışı atamaları" düzenleyen yönetmeliğin 19. maddesinde, bu hususa da yer verilmiştir. Yani personelin çocuğu yurt veya yatılı okuma imkanına sahip değilse genel atama dönemleri beklenmeksizin atama isteğinde bulunulabilmektedir.

SONUÇ

Emniyet Genel Müdürlüğü, oluşan hizmet ihtiyaçlarını, personelin kendini geliştirmesine imkan tanıyan bir hakkı ortadan kaldırarak gidermeye çalışmıştır. Zamandışı atama düzenlemesi içinde yer almamasına rağmen önemli gördüğümüz ve memurlar.net'te yayımlanan Danıştay'ın karar değişikliğiyle uyumlu olan bir düzenlemenin kaldırılmış olması, personel motivasyonu açısından olumlu olmayacaktır. Genel Müdürlüğün sorunun çözümü için farklı çözüm alternatifleri düşünmesi daha uygun olacaktır. Danıştay'ın son kararıyla hukuki düzenlemde de memurlara öğrenim durumundan dolayı nakil hakkı tanınmasına doğru gidilirken, Emniyetin ileri değil "geri" bir düzenleme yapmasının uygun olmadığını düşünüyoruz.