4 Haziran 2010 Cuma

İlköğretimde Online Kayıt Velileri Rahatlattı...

Bursa'da resmi ilköğretim okullarında birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıtları 'e-kayıt' sistemi ile gerçekleştirildi.
1 Haziran 2010 itibariyle mecburi öğretim çağına giren 37 bin 942 çocuk ikametine ve ilçe öğrenci yerleştirme komisyonlarının belirlediği kayıt bölgesindeki ilköğretim okuluna yerleştirildi. Veliler Bakanlığın internet adresinden, çocuklarının T.C. Kimlik numaralarını yazarak, çocuklarının yerleştirildiği okulu ve okulunun adresini öğrenebilecek. Velilerin ek herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmadan çocuğunu okula götürmesinin yeterli olacağını anlatan Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Okula kayıt edilen öğrenci listeleri, velilerin rahatça görebilecekleri şekilde asılacak. Okulların web sayfalarında yayınlanacak. Ayrıca telefonla sorulduğunda bilgi verilecek. Kaydı hiçbir okula çıkmayan çocukların durumları, velilerinin öncelikle İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderek adres kontrolü yapacak. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek, çocuğunun adresinin bir okula ilişkilendirilmesini sağlayacaklar." dedi. Özel eğitime ihtiyacı olan bireyler ile şehit ve muharip gazi çocuklarının ise istemeleri halinde nakillerinin, 2010-2011 eğitim öğretim yılı başında istedikleri okullara yapılabileceğini vurgulayan Gülsar, okulların 20 Eylül pazartesi günü, ilköğretime yeni kayıt olan birinci sınıfların uyum programının ise 13 Eylül 2010'da başlayacağını bildirdi. 2009-2010 eğitim öğretim yılı ikinci döneminin 18 Haziran 2010 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Gülsar, e-okul sisteminde dönem sonu işlemleri ile yeni kayıt işlemlerinde yoğunluk ve karışıklık yaşanmaması için yeni döneme ait nakillerin 2010-2011 eğitim öğretim yılı başında yapılacağını sözlerine ekledi. (Cihan)

Borçları Var Diye Sınava Alınmadılar...

İzzet Baysal Anadolu Lisesi Müdürü Karabey Dursun, 100 TL’lik aidat borcunu ödemeyen 8 öğrenciyi İnkilap Tarihi dersi sınavına almadı.


Bolu'da, İzzet Baysal Anadolu Lisesi Müdürü Karabey Dursun, 100 TL'lik aidat borcunu ödemeyen 8 öğrenciyi İnkilap Tarihi dersi sınavına almadı. Öğrenciler ve veliler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe yazarak okul müdürü hakkında şikâyetçi oldu.
İzzet Baysal Anadolu Lisesi'nin 25 öğrenci mevcudu bulunan 11 Fen A sınıfı, bugün okul müdürü Karabey Dursun'un derslerine girdiği İnkilap Tarihi'nden sınav oldu. Dursun, iki dönem içerisinde alınan 50'şer liralık bağış adı altında toplanan aidatı ödemeyen O.Z., U.N., E.Ö., U.U., E.Ş., L.T., G.Ç. ve G.B.'yi sınav öncesi tahtaya kaldırdı. Karabey Dursun, kimisi 100, kimisi ise 50 liralık aidatı vermedikleri gerekçesiyle 8 öğrenciyi sınava almadı. Sınıfta kalan 17 öğrenci ise test usulü sınava tabi tutuldu. 8 öğrenci telefonla durumu velilerine bildirdi. Öğrenciler ve veliler İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe yazarak, Okul Müdürü Karabey Dursun hakkında şikayetçi oldu.
'Para yasal değil'
Öğrenciler, okul müdürünün hakeretler ederek kendilerini dışarı çıkarttığını belirterek şöyle dedi: “İlk dönem 50, ikinci dönem 50 olmak üzere bağış adı altında aidat isteniyor. Bazılarımız 50 liralık aidatı verdi. Ancak, bu paranın toplanmasının yasal olmadığını velilerimiz söyledi.
İnkilap Tarihi dersimize giren okul müdürümüz, sınav öncesi aidatlarını ödemeyen bizleri tahtaya kaldırdı. Daha sonra da hakaretler ederek sınıftan çıkarttı. Parayı ödediğimiz takdirde bizi ayrı bir sınava alacağını söyledi. Velilerimize haber vererek şikayetçi olduk.”
İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Müfettişleri Başkanı Senai Hancı soruşturma açılacağını açıkladı.

40 Bin Yeni Öğretmen Atanacak

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Haziran ve Ağustos aylarında 40 bin yeni öğretmen ataması yapacaklarını söyledi.

Çubukçu “YİBO'ların tamamını genelleyecek şekilde, ağır ithamlarla, taciz, tecavüz, şiddet gibi ve başka ithamlarla değerlendirilmesini, tatsız, toplum olarak vicdanımızı kanatan, bizleri de derinden sarsan olaylar üzerinden siyaset yapmak, üretmek çok yakışık almıyor” diye konuştu. Meclis Genel Kurulu'nda Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik öngören tasarıyla ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, eğitime ayrılan bütçenin AKP hükümetleri döneminde birinci sırada yer aldığını söyledi. AKP döneminde okullaşma oranının yüzde 100'e yaklaştığını, kız çocuklarının okullaşmasında başarı elde ettiklerini ifade eden Çubukçu Haziran ve Ağustos aylarında 40 bin yeni öğretmen atayacaklarını da kaydetti. Tasarı hakkında bilgi veren Çubukçu, ilköğretim müfettişliğine yapılan atamalarda, diğer denetim elemanları gibi bir süre öğretmenlik yapmak, 4 yıllık yüksek okul mezunu olmak, sınavda başarılı olmak gibi şartların arandığını kaydetti. Tasarıyla ilköğretim müfettişliği unvanının eğitim müfettişi olarak değiştirileceğini de ifade eden Çubukçu YİBO'larla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. YİBO'ların kısmen tasfiye edilmesi gibi konuların bakanlığının gündeminde olduğunu söyleyen Çubukçu şunları söyledi: “YİBO'ların tamamını genelleyecek şekilde, ağır ithamlarla, taciz, tecavüz, şiddet gibi ve başka ithamlarla değerlendirilmesini, tatsız, toplum olarak vicdanımızı kanatan, bizleri de derinden sarsan olaylar üzerinden siyaset yapmak, üretmek çok yakışık almıyor. Söz konusu çocuklar olduğunda, siyasi partiler olarak şu konuda mutabık olmalıyız; kimse burada vicdan ve merhamet yarıştırmasın. Hassasiyet noktasında, hepimiz aynı hassasiyeti taşıyoruz. Çocuklar söz konusu olduğunda, özellikle meslek hayatının uzun bir bölümünü çocuk haklarında çalışmalar yapmış biri olarak, şunu ifade etmek isterim ki; bu konuda en yüksek hassasiyete sahip insanlardan birisiyim. Bir siyasi kimlik üzerinden yola çıkarak veya olayları bir bölgeye sıkıştırarak, o çerçevede değerlendirip, vicdan ve izan sınırları dışında bir siyasi suçlamaya bunları dönüştürmek, insaf dışı. Bunlar siyasi çerçevede ele alınmayacak kadar hassas konular. YİBO'da yaşanan hadise, sayısı çok fazla olan bu kurumların içinde yaşanan hadiseler, ümit ediyorum ki, -böyle kalması için çaba göstereceğiz- münferit ve tekil hadiseler olsun ve başka çocuklar bu manada zarar görmesin.” (Anka)