11 Eylül 2008 Perşembe

Okul Tuvaletini Keneler Bastı...

Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki Selçuklu İlköğretim Okulu'nda tadilat yapan işçiler, öğrencilerin kullandığı tuvaletlerde 20'den fazla kene buldu.

İşçiler, önce çalıştıkları bölümde, daha sonra da tuvaletlerde kene gördüklerini, bunun üzerine durumu okul müdürüne bildirdiklerini söyledi. Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, müdür ve öğretmenlerce ise sağlık ocağına bırakılan kenelerin Elazığ Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne gönderilerek, virüs taşıyıp taşımadıklarına bakılacağını bildirdi.

Valilikten Eğitime Destek...

Kırklareli Valiliği, eğitim gören 1594 öğrenciye okul ihtiyaçlarını karşılamaları için toplam 120 Bin Ytl nakit para yardımında bulunarak eğitime destek verdi.


2008 – 2009 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile birlikte Kırklareli Valiliği, Kırklareli merkez ile belde ve köylerde bulunan ilköğretim okulu ve lisede okumakta olan 1594 öğrenciye yaklaşık 120 bin YTL nakit para yardımında bulundu.

Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Okul Müdürlükleri tarafından tespit edilen öğrencilerin, okul ihtiyaçlarını karşılamaları için Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı her öğrenciye 75 YTL nakit para yardımında bulundu.

Nakit para yardımlarının dağıtımına Kırklareli Merkez Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu'nda başlandı. Kırklareli Vali Yardımcısı M. Zeki Koçberber, yardım dağıtımını başlatmak üzere okula giderek para yardımlarını öğrencilerin annelerine teslim etti.

Sınav Sorusu Sızdırana Hapis...

Mısır'da lise öğrencilerin girdiği bir sınavın sorularını sızdıran 14 kişi hapis cezalarına çarptırıldı.

Mısır'da liseli öğrencilerin girdiği önemli bir sınavın sorularıyla ilgili bilgi sızdıran 14 kişi hapis cezalarına çarptırıldı.

Minya kentindeki mahkeme, öğrencinin gelecekte seçeceği yolun belirlenmesi için düzenlenen sınavla ilgili bilgi sızdırmak isteyen çetenin elebaşı olarak açıklanan yerel sınav kurulunun başkanı İzzet Halil Mansur'u 15 yıl hapse mahkum etti.

Mansur'un yardımcısı Eymen Rabi'nin de sınav kağıtlarını satın almak ve bunları satmaktan 10 yıl hapse mahkum edildiği, aralarında bir polisle bir okul müdürünün bulunduğu 4 kişinin 7'şer yıl hapis ve para cezalarına, sınav sorularını satın alan ailelerin de yer aldığı diğerlerinin 3 ila 5 yıl hapis cezalarına çarptırıldıkları belirtildi.

Mısır'da geçen haziran ayında patlak veren skandaldan hemen sonra İzzet Halil Mansur görevden alınmıştı.

Yetkililer, her yıl yüzbinlerce öğrencinin girdiği bu yılki sınavda çoğunluğun söz konusu problemden etkilenmediğini, sorunun Minya kentiyle sınırlı kaldığını söylerken, sınava giren 800 bin öğrencinin yeni bir sınava alınması çağrıları yapılıyor.

Çince Dersi Verilecek Okullar...

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’ye gelen Çinli turistin artması ve Çin ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 15 milyar doları bulması nedeniyle,Çince eğitime başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'ye gelen Çinli turistin artması ve Çin ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 15 milyar doları bulması nedeniyle, İstanbul, Ankara, Aydın. Nevşehir ve İzmir'de Çince eğitimi vermeye başladı. Çince dersleri 2008-2009 eğitim döneminde 7 okulda verilirken, bu sayı gelecek yıl itibariyle artırılacak.


Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü, Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısının son yıllarda artış sağlaması, Çin ile olan ticaret hacminin 15 milyar doları bulması ve Çin'in Türkiye'de Çin Sanayi Bölgesi oluşturmaya karar vermesi sonrasında Çince derslerini müfredata alma kararı aldı. Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir, Ankara ve İstanbul'un Çin firmalarının yatırım yapabileceği en uygun kentler olarak ilan edilmesi nedeniyle Çince derslerini pilot olarak 7 okulda uygulamaya koydu.


Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Saadettin Sabaz, Türkiye'de turizm ve ticaret sektöründeki gelişmeler nedeniyle turizm meslek liselerinde verilen İngilizce, Almanca, Japonca ve Rusça'nın yanı sıra Çince derslerinin verilmesi kararı verdiklerini bildirdi. Bakanlık, Çince derslerinin verileceği pilot olarak 7 okul seçerken, bu okul sayısının gelecek yıllar itibariyle artırılması amaçlanıyor.

Çince derslerinin verileceği 7 okul ise şöyle:
“-Adana Nezihe Yalvaç Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
-Ankara Yenimahalle Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
-İstanbul Beşiktaş Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
-İstanbul Beşiktaş M.Ali Büyükanlı Anadolu Ticaret Meslek Lisesi
-İzmir Karşıyaka M.Ali Lahur Anadolu Ticaret Meslek Lisesi
-Nevşehir Anadolu Ticaret Meslek Lisesi.”