1 Kasım 2008 Cumartesi

LUKOİL, AKPET ALIM ÖDEMESİNİ ERTELEDİ

Rus Petrol Şirketi Lukoil, Yüzde 6.5 Faizle 3 Yıl Vadeli 250 Milyon Dolar Kredi Aldığını ve Akpet'in Satın Alınmasında Ödemenin 2009 Sonuna Kadar Ertelenmesi İçin Anlaşmaya Varıldığını Açıkladı.




RUS petrol şirketi Lukoil, yüzde 6.5 faizle 3 yıl vadeli 250 milyon dolar kredi aldığını ve Akpet’in satın alınmasında ödemenin 2009 sonuna kadar ertelenmesi için anlaşmaya varıldığını açıkladı.
Lukoil, kredinin akaryakıt dağıtım şirketi Akpet’in alımını finanse etmek için aldığını ve Akpet’in alımı için ödemelerin taksitler halinde yapılacağını belirtti. Lukoil, 28 Temmuz’da akaryakıt dağıtım şirketi Akpet’in yüzde 100’ünü satın almak üzere Akpet’in sahipleriyle anlaşma imzaladığını açıklamıştı.

ÖZİLHAN: KRİZ REEL SEKTÖRE YANSIYACAK

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Türkiye'de Finans Sektöründe Kriz Yaşanmadığını Ancak Global Krizin Reel Sektöre Yansıyacağını Söyledi.




ANADOLU Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Türkiye’de finans sektöründe kriz yaşanmadığını ancak global krizin reel sektöre yansıyacağını söyledi.
Özilhan, krize ilişkin alınacak önlemlerde hükümetin geç kaldığına dikkat çekti. Dünya Ekonomik Forumu’nda CNBC-e’nin sorularını yanıtlayan Özilhan, Türkiye’nin güçlü bir bankacılık sistemine sahip olduğunu söyledi. Özilhan, "Türkiye’de finans sektöründe kriz var demek mevzu bahis değil. Finans sektörü en güçlü ülke belki de Türkiye" dedi. Türkiye’de reel sektörde kredi sıkıntısının yaşanmaya başladığını belirten Özilhan, 2009’un reel sektör için zor bir yıl olacağına dikkat çekti. Özilhan, hükümetin krize karşı önlem alınması konusunda biraz geç kaldığını söyledi.

TEPEBAĞ İMAM HATİP LİSESİ'NDEN MUHTEŞEM GECE

Adana'nın Seyhan Tepebağ İmam-hatip Lisesi'nin İmam-hatip Liseleri'nin 57. Kuruluş Yıldönümü Dolayısıyla Düzenlediği 4'üncü Geleneksel Pilav Gecesi Büyük Bir Katılımla Gerçekleşti. Kayabağ Mahallesi'ndeki Tepebağ İhl'nin Bahçesinde Yapılan Etkinlik İstiklal Marşı; Sonrasında Kur'an-ı Kerim'in Okunmasıyla Başladı.



Adana'nın Seyhan Tepebağ İmam-Hatip Lisesi'nin İmam-Hatip Liseleri'nin 57. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlediği 4'üncü Geleneksel Pilav Gecesi büyük bir katılımla gerçekleşti. Kayabağ Mahallesi'ndeki Tepebağ İHL'nin bahçesinde yapılan etkinlik İstiklal Marşı; sonrasında Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başladı. Okul Ney Grubu'nun ilahileri ile renklenen gece, kurum mezunlarını anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti. Fondaki etkileyici müzik eşliğinde okunan şiirlerle duygusal anlar yaşayan yüzlerce davetli, 'Fenerle bir insan arıyorum' adlı tiyaro oyunu izleyenlere dakikalar yaşattı.
Tepebağ İHL Müdürü Necip Ercan, geleneksel hale getirdikleri bu geceyle İmam-Hatip camisanı kaynaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Ercan, "İHL'lerin ülke için büyük kazanım olduğunu bütün halkımıza hatırlatmak istiyoruz." dedi. Ercan, kendilerini yalnız bırakmayan mezun, aile ve öğrencilere teşekkür etti.

İl Müftüsü Mehmet Barış da bugüne kadar vatandaşın İslam dininin güzelliklerini öğrenmesinde İHL'lerin büyük emeğinin geçtiğini ifade etti. Bu kurumlarda milli ve manevi değerlerine bağlı, vatan sevgisi ile dolu bir neslin yetiştiğine dikkat çeken Barış, İHL'lerin eğitimde ciddi bir boşluğu doldurduğunu sözlerine ekledi. Havai fişek gösterileriyle renklenen aktivitenin sonunda katılımcılara pilav ve ayran ikram edildi.

ÖĞRETMENLERDEN BAKAN ÇELİK'E ŞOK ANKET

Öğretmenlerin Gözü Kulağı" Sloganı ile Yayın Yapan "Www.memuruz.net" Tarafından Öğretmenler Arasında Yaptığı Geniş Katılımlı Ankete Sonuçlandı. 58 Bin Öğretmenin Katıldığı Anketten Öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i "Bakan" Olarak Görmek İstemediği Ortaya Çıktı.



Öğretmenlerin Gözü Kulağı" sloganı ile yayın yapan "www.memuruz.net" tarafından öğretmenler arasında yaptığı geniş katılımlı ankete sonuçlandı.
58 bin öğretmenin katıldığı anketten Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i "Bakan" olarak görmek isteyenlerin oranı sadece yüzde 1.8 oldu.

Başta öğretmenler olmak üzere memurları bilgilendirme amacıyla yayın yapan ve "Öğretmenlerin Gözü Kulağı" sloganı ile tanınan "www. memuruz.net" internet sitesi "Kimi Milli Eğitim Bakanı olarak görmek istiyorsunuz?" başlıklı bir anket yaptı. Anket geçtiğimiz günlerde sonuçlanırken, ankete toplam 57 bin 843 öğretmen katıldı. Yapılan ankette 5 isim öne çıkarken, en az oyu ise bin 45 oy ve yüzde 1.81'lik pay ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik aldı.


Ankete göre öğretmenlerin Bakan olarak görmek istediği iki isim bulunuyor. Oyların yüzde 26.41'i olan 15 bin 277 oy CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Üyesi Muharrem İnce'ye verilirken, İnce'yi oyların yüzde 26.17'si olan 15 bin 140 oy alan MHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Akif Akkuş takip etti.

YÖK eski Başkanı, Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam ise 13 bin 770 oy alarak oyların yüzde 23.81'ini alırken, DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ise 4 bin 536 oy aldı.