8 Ekim 2008 Çarşamba

TAŞ MEKTEP, ÖĞRENCİLERİNİ GİYDİRDİ...

Endüstri Meslek Lisesi Yönetimi ile Taş Mektepliler Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme Derneği Ortaklaşa Bir Çalışma ile İhtiyaç Sahibi 80 Öğrenciyi Giydirdi.



Endüstri Meslek Lisesi yönetimi ile Taş Mektepliler Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme Derneği ortaklaşa bir çalışma ile ihtiyaç sahibi 80 öğrenciyi giydirdi.
Okula kırsal bölgelerden gelen 80 öğrenciye takım elbise ve gömlek veren okul yönetimi örnek bir davranışa imza atmanın sevincini yaşadı. Geçtiğimiz yıl da benzeri uygulamalar yapan Taş Mektep, öğrencilerine ayrıca çeşitli yerlerden öğrenci bursu ve ücretsiz öğle yemeği yediriyor.


Taş Mektepliler Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme Derneği Başkanı Hadi Benlioğlu, geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda da ihtiyaç sahibi öğrencilere giyim yardımında bulunulduğunu hatırlatarak, bu yıl 80 öğrenciyi giydirdiklerini açıkladı. Benlioğlu "Ramazan nedeniyle öğrencilerimizi giydirdik. Bunun için ilimiz işyerlerinden destek gördük. Hayırsever işadamlarımız ve esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. 80 öğrencimizi titizlikle belirleyip ihtiyaç durumuna göre giyim dağıtımını bayramdan önce gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz adına bize takım elbise ve gömlek gönderen iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu teknik eğitimin gelişmesi için faydalı bir faaliyet olacaktır." dedi.

MEB'den Aktütün Yalanlaması...

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, Aktütün İlköğretim Okulu iddiaları gerçek dışı olduğu bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, "Aktütün İlköğretim Okulunda öğretmen olmadığı, çocukların kalem yerine füze mermileri ile oynadıkları yönündeki iddiaların tümüyle gerçek dışı olduğu" bildirildi.
Açıklamada, 4 Ekimdeki hain saldırı sonucu 17 askerin şehit olduğu Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün köyünde, olayı takip eden günlerde bazı televizyonların yaptığı yayınların ve haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedilerek şöyle denildi:

"Aktütün köyünde 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk günü olan 8 Eylül 2008 Pazartesi günü eğitim-öğretim başlamıştır. Okulda eğitim alan 68 öğrencinin ders kitapları ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Öğretmenleri Cevdet Arıcı ve Kadir Sönmez ile eğitimleri kesintisiz devam etmiştir. Menfur saldırının ardından 6 Ekim 2008 tarihinde her iki öğretmenimiz yerel yöneticilerin bilgisi doğrultusunda ilçe merkezinde 'Okuma-Yazma Teknikleri" konulu bir günlük seminere alınmışlardır. Televizyonların canlı yayınlarında ekrana getirdikleri 'kapalı okul' görüntüsünün çekildiği tarihte öğretmenlerimiz, 1 günlük seminer programına katılmışlardır."

Öğretmensiz Birinci Okul...

Sözel-2'de Türkiye birincisi, olan Kastamonu'nun Doganyurt lisesinde görev yapan iki öğretmen de başka yerlere tayin edildi

Sadece sosyal bilgiler ve tarih öğretmenleri olmasına rağmen ÖSS'de, Sözel-2'de Türkiye birincisi, Sözel-1'de ise Türkiye üçüncüsü olan Kastamonu'nun Doganyurt lisesinde görev yapan iki öğretmen de başka yerlere tayin edildi.

Okul müdürü Yakup Aydın ile okula yeni atanan beden eğitimi öğretmeni Ömer Aydın'dan başta öğretmenin bulunmadığı Doğanyurt Lisesinde derslerin boş geçtiği bildirildi.

Ek Yerleştirme Başlıyor!

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, üniversitelere ek yerleştirme başvurularının 8-13 Ekim 2008 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bayram tatili nedeniyle ek yerleştirme kılavuzunun sınav merkezlerine dağıtımında gecikmeler olduğu için bazı yerlerde adayların kılavuzu 9 Ekimden itibaren alabileceklerini, ancak kılavuza, başvuruların başlayacağı yarından itibaren internetten de erişilebileceğini bildirdi.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, üniversitelere ek yerleştirme başvurularının 8-13 Ekim 2008 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Adayların ek yerleştirme kılavuzuna yarından itibaren ÖSYM'nin internet sayfasından erişebilecekleri ifade edilen açıklamada, ''Bayram tatili nedeniyle kılavuzun sınav merkezlerine dağıtımında bazı gecikmeler olabilmektedir. Bu nedenle bazı sınav merkezlerinde adaylar ek yerleştirme kılavuzunu 9 Ekimden itibaren edinebileceklerdir'' denildi.

Açıklamaya göre, devlet ve vakıf üniversiteleri ile KKTC'deki ve yurtdışındaki üniversitelerde 23 bin 480'i lisans, 65 bin 977'si ön lisans olmak üzere toplam 89 bin 457 boş kontenjan bulunuyor.

Devlet üniversitelerinin lisans programlarında 7 bin 941, ön lisans programlarında 47 bin 896 olmak üzere toplam 55 bin 837 kontenjan boş kaldı. Vakıf üniversitelerinde 6 bin 691 lisans, 15 bin 901 ön lisans; KKTC'deki üniversitelerde 8 bin 357 lisans, 2 bin 180 ön lisans; yurtdışındaki üniversitelerde de 491 ön lisans programı boş bulunuyor.