24 Mayıs 2008 Cumartesi

KPSS Tarihleri Belli Oldu...

Ortaöğretim ve önlisans mezunları ile bu öğrenim düzeylerinden mezun olabilecekler için KPSS başvuruları ve sınav tarihleri belirlendi.

Ortaöğretim ve önlisans mezunları ile bu öğrenim düzeylerinden mezun olabilecekler için 21 Eylül 2008 tarihinde düzenlenecek Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) başvurular, 26 Mayıs-27 Haziran 2008 arasında yapılacak.
Adaylar, ''2008-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Kılavuzu'' ile aday bilgi formunu 2 YTL karşılığında 26 Mayıs-27 Haziran 2008 arasında başvuru merkezlerinden alabilecek.
Başvuru merkezleri, başvuru tarihinden önce ve başvuru süresi boyunca ÖSYM'nin ''www.osym.gov.tr'' internet adresinden duyurulacak.
Kılavuzda, Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) KPSS sonuçlarının normal, özürlü ve eski hükümlü işçi alımında da kullanacağına ilişkin duyurusuna yer veriliyor.
Ortaöğretim ve önlisans mezunları ile bu öğrenim düzeylerinden mezun olabilecekler için düzenlenecek KPSS 21 Eylül 2008 tarihinde yapılacak.

Üniversitelilere Kredi Müjdesi...

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, 2008-2009 yükseköğretim döneminde verilecek öğrenim kredi miktarında yapılacak artışı verdi

Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurtkur) Genel Müdürü Hasan Albayrak, 2008-2009 yükseköğretim döneminde verilecek öğrenim kredi miktarında, geçen yılki artışın üzerinde bir artış yapılacağını bildirdi
Yurtkur Genel Müdürü Albayrak ANKA'ya yaptığı açıklamada, 2008-2009 eğitim-öğretim dönemi için öğrencilere verilen öğrenim kredisi miktarında önemli bir artış yapmayı planladıklarını söyledi. Albayrak, öğrenim kredi miktarında artırım ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtirken, artış miktarının 2008 yılı sonunda belli olacağını belirtti. Geçen yıl yapılan artışın bir önceki yıla göre yüzde 8 olduğunu anımsatan Albayrak, 2008-2009 dönemi için ise yüzde 8'in üzerinde bir artış yapacaklarını açıkladı.

-2004 YILINDA AYLIK ÖĞRENİM KREDİSİ MİKTARI 90 YTL'YDİ-

2004 yılında 90 YTL olan aylık öğrenim kredisi, 2005 yılında 110 YTL'ye, 2006 yılında da 130 YTL'ye yükseldi. 2007 yılında 20 YTL'lik artış ile 150 YTL yapılan aylık öğrenim kredisi, bu yıl ise 160 YTL'ye çıkarılmıştı. Öğrenim kredisi miktarının 2009 yılı Ocak ayı itibariyle aylık 175-180 YTL aralığında olması bekleniyor. Yurtkur, bu yıl için aylık öğrenim kredi miktarlarının 180 YTL olarak ödenmesi için Maliye Bakanlığı'na teklifte bulunmasına karşın, Maliye Bakanlığı'nın uygun gördüğü bütçe üzerine aylık öğrenim kredisi 160 YTL olarak belirlenmişti.

'Öğretmenlerin Hakkı Gasp Ediliyor'...

Eğitim-Sen; Ek ders ücretleriyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı son düzenlemenin öğretmenlerin hakkını gasp ettiğini belirtti.

Ek ders ücretleriyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı son düzenlemenin öğretmenlerin hakkını gasp ettiğini belirten Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, hak kayıplarının önüne geçmek için her türlü adımı atacakları mesajı verdi. Kılıç, düzenlemenin geri alınması için yargı yoluna başvurduklarını bildirdi.


Eğitim Sen Genel Başkanı Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlerin kazanılmış haklarını gasp etmekte sınır tanımadığını söyleyerek, “Bakanlar Kurulunun yeni kararı ile sevk alan eğitim emekçilerinin ek ders ücretlerini gasp eden düzenlemeye geri dönüldü” dedi. Hükümetin ek ders ücretlerine yönelik tutumunun yeni olmadığına değinen Kılıç, hükümetin ek ders ücretleri ile ilgili 2006 yılında yaptığı düzenleme ile sevk alan öğretmenlerin sadece sevk aldıkları günün ek ders ücretinin değil, 7 saatlik ek ders ücretinin kesilmeye başlandığını anımsattı. Bu konu ile ilgili yargı yoluna gittiklerini ve iş bırakma eylemi yaptıklarını anlatan Kılıç, hükümetin geri adım attığını hatırlatarak, Temmuz 2007'de bu uygulamaya son verildiğine işaret etti. Kılıç, yeni bir Bakanlar Kurul kararı ile düzeltmenin geri alındığını kaydederek, “Son Bakanlar Kurulu Kararı'yla 21 Temmuz düzenlemesinde yer alan 'bir ayda dört günü geçmemek üzere ayakta tedavi nedeniyle' ibaresini metinden çıkarılarak eğitim emekçilerinin ek ders ücretleri bir kez daha gasp edilmiştir. Hükümet bu uygulamayla eğitim emekçilerinin ek ders haklarını budamakla kalmamakta, sağlık haklarına ket vurmaktadır” dedi.

-YARGIYA BAŞVURULDU-

Hükümetin her fırsatta emekçilerin kazanılmış haklarına göz diktiğini savunan Kılıç, “Hükümet, önce eğitim emekçilerinin ek ders ücretlerini büyük ölçüde gasp eden bir düzenleme getirmiş, karşılaştığı tepki sonucunda geri adım atmıştı. Öğretmenlerde infial yaratan bu düzenlemeyi seçimlerden bir gün önce değiştirmişti. Ve daha aradan bir yıl geçmeden yeni bir kararla seçim öncesi yaptığı düzeltmeyi ortadan kaldırıyor ve eğitim emekçilerinin ek ders ücretlerini yeniden gasp ediyor” açıklamasında bulundu. Kılıç, Eğitim-Sen'in hükümetin hakları gasp etmemesi konusunda kararlı olduğunu belirterek, söz konusu düzenleme ile ilgili olarak yargı yoluna başvurduklarını açıkladı.

Tatil Müjdesi OKS İçinde Geldi...

Milli Eğitim Bakanlığı, 8 Haziran'daki OKS öncesinde 8. Sınıf Öğrencilerinin izinli sayılacakları günlere ilişkin genelgesi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 8 Haziran'daki Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı (OKS) öncesinde 8. Sınıf Öğrencilerinin 2-6 Haziran günleri arasında izinli sayılmalarına ilişkin genelge yayınladı.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzası ile yayınlanan genelgede, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 8. maddesindeki 'İlköğretim okullarında ders yılı süresi 180 iş gününden aşağı olamaz” hükmü gereği 2007-2008 eğitim-öğretim yılının 13 Haziran'da sona ereceği belirtildi. Genelgede 'Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı'nın 8 Haziran 2008 tarihinde yapılacak olması, öğrencilerin sınavlara psikolojik olarak daha rahat girmelerinin sağlanması ve motivasyonlarının artırılması, stresten uzak kalmaları amacıyla 8. sınıf öğrencilerinin bu yıla mahsus olmak üzere 2-6 Haziran 2008 tarihleri arasında izinli sayılmaları uygun görülmüştür” denildi.
MEB, çarşamba günü de ÖSS'ye girecek öğrenciler için lise son sınıfta buluna öğrencilere 9-13 Haziran tarihlerinde izim vermişti.