20 Kasım 2008 Perşembe

Çelik'e 'Okumak İstiyorum' Feryadı...

Babasını kaybeden ve annesinin rahatsızlığı nedeniyle evinin geçimini sağlayan Ağrılı Erhan, Hüseyin Çelik'e mektup yazarak yardım istedi.

Babasını kaybeden ve annesinin rahatsızlığı nedeniyle evinin geçimini sağlayan Ağrılı genç Erhan Mağlay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e mektup yazarak, “Devamsızlıktan kaldım ama okumak istiyorum. Lütfen yardım edin” çağrısında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e Ağrı'dan “yardım” talebi geldi. Ağrılı genç Erhan Mağlay, Bakan Çelik'e iki mektup göndererek, “okumak istiyorum, yardım edin” talebinde bulundu. Mağlay, Bakan Çelik'e gönderdiği mektubunda geçen yıl ve bu yıl devamsızlık nedeniyle sınıfını geçemediğini, okulu ve evi arasında çok uzak bir mesafe olduğunu anlattı. Mağlay, mektubuplarında, “Maddi durumum araçla gidip gelmeme imkan mahallinde olmuyordu. Babamın vefatından, annemin de rahatsızlığı nedeniyle imkan bulamıyordum, para bulamıyordum. Fakat ben okumak istiyorum. hem de çok okumayı seviyorum. Ben 12.09.1991 doğumluyum. Okumaya çok niyetliyim. Daha lise 1 öğrencisiyim. Böyle imkansızlıklar içinde çok sevdiğim okumamı bırakmak istemiyorum. Lütfen bana yardım edin” talebinde bulundu.
Bakan Çelik, Mağlay'ın mektuplarını Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne göndererek Erhan Mağlay için ne gerekiyorsa yapılmasını istedi.

Meslek Liselerinin Mevcudu Artıyor...

Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı’nın (MEB), mes­lek li­se­le­ri­nin or­ta­öğ­re­tim­de­ki pa­yı­nı ar­tır­mak için yap­tı­ğı ça­lış­ma­lar ne­ti­ce­si­ni ver­di.

2002-2003 eği­tim dö­ne­min­de mes­lek li­se­le­rin­de 357 bin 938'i kız öğ­ren­ci ol­mak üze­re top­lam 981 bin 224 öğ­ren­ci eği­tim gö­rür­ken, bu sa­yı 2008-2009 eği­tim öğ­re­tim yı­lın­da 596 bin 809'u kız ol­mak üze­re 1 mil­yon 415 bin 516 öğ­ren­ci­ye ulaş­tı. Böy­le­ce mes­le­ki eği­ti­min or­ta öğ­re­tim­de­ki pa­yı yüz­de 43'e ulaş­mış ol­du. 2002-2003 eği­tim yı­lın­da mes­lek okul­la­rı­nın sa­yı­sı 3 bin 575 iken, bu­gün bu sa­yı 4 bin 602'ye ulaş­tı.

Gazi Anlattı Öğrenciler Bayıldı...

Gazi Murat Caner, nasıl yaralandığını anlatınca öğrenciler gözyaşlarını tutamadı. Baygınlık geçirenler oldu..

Adana Valisi Atış'ın görevlendirdiği gazi Murat Caner, Turgut Özal Lisesi'nde nasıl yaralandığını tüm detayıyla anlatınca öğrenciler gözyaşlarını tutamadı, baygınlık geçirdi. Uzmanlar, 'Niyet iyi olsa bile yapılan yanlış' dedi.
POLİSE taş atan çocukların ailelerini cezalandırmak için yeşil kartlarını iptal etme'nin mucidi olan Adana Valisi İlhan Atış'ın son icraatı yine tartışma yarattı. Vali'nin lise öğrencilerine terörü anlatmaları için görevlendirdiği, sınır ötesi harekatta mayına basarak felç kalan gazi Murat Caner'in nasıl yaralandığını ayrıntılarıyla anlatması çocukları hastanelik etti. Caner'in anlattıkları üzerine öğrenciler gözyaşlarını tutamazken bazı çocuklar ise bayıldı. Turgut Özal Lisesi'nde dün konuşan Caner, 3 Ekim 1997 yılında PKK'nın Zap Kampı'na yapılan operasyonda yaşadıklarını şöyle anlattı:

BELİM PARÇALANDI BOYNUM KIRILDI

'SİZİN için sakat kaldım. Ayakta durma şansım yok. Şu anda binlerce asker dağlarda hudutta sizin için nöbette ayakta bekliyor ayaklarını, kollarını ve gözlerini kaybediyor. Dağların arkasında günlerce teröristlerce çarpıştık. Bir askerim şehit oldu. Biri bacaklarını kaybetti. Teröristlerin yerleştiği Zap köyüne geldiğimizde ise mayınlı bölgeler temizlenmişti. Ancak teröristler gece yola mayın döşemişler. Gittik, gittik gittik birden bom etti. O an ölümün geldiğini anladım. Gözlerimi saatler sonra açtığımda kalkıp askerlerime bakayım dedim belim parçalanmıştı kalkamadım. Başımı çevireyim dedim boynum kırılmıştı. Telsizden gelen seste, askerlerimin ikisinin paramparça olduğunu öğrendim. Sonra beni tedavi için GATA'ya getirdiler. GATA'da koridorda gezerken odalara baktım. Kimi askerin bacağı, kimi askerin kolu kimi askerin gözü yok.'

Gazi Caner'in, yaşadığı olayları tüm ayrıntıları ile anlatması dinleyenleri derinden etkiledi ve bazı kız öğrenciler fenalık geçirerek bayıldı. Bayılan öğrenciler, öğretmenleri tarafından dersliklere alınırken, konuşmasını sürdüren Caner, 'Oyunlara gelmeyelim. Çocukların eline taş verilip polise askere attırılıyor. Vatanımızı sevelim terörün bitmemesi halinde bir gün bu liseden de gazi ve şehitler olacaktır' dedi.

95 OKULDA KANUŞMA YAPMIŞ

İLHAN Atış'ın Adana Valiliği'ne atanması ile birlikte konferanslarını resmi görevli sıfatıyla veren Caner, şunları söyledi: 'Yaklaşık 1.5 yıldır, İstanbul'dan Gaziantep'e kadar 95 okulda konuşarak binlerce öğrenciye terörün çirkin yüzünü anlatarak onları bilinçlendirmeye çalıştım. Bugünkü konuşmada sadece bir kızımız baygınlık geçirdi ancak 800 öğrenci bayıldı havası yaratılmaya çalışılıyor.'

Lise'de Kız Kavgası Kanlı Bitti...

Mersin'de, kız meselesi yüzünden çıkan kavgada bir öğrenci bacağından bıçaklandı.

Bıçaklanan öğrencinin defterinin üzerindeki etikette Kurtlar Vadisi dizisinin başrol oyuncusu 'Polat'ın isminin yazması dikkat çekti.

Alınan bilgiye göre, Yeni Mahalle'deki Atatürk Lisesi'nden bir grup öğrenci, okul çıkışı kız meselesi yüzünden kavga etti. Lise birinci sınıfta okuyan Azad B. (17), sınıf arkadaşı Yusuf K.'yı bacağından bıçakladı. Yaralı öğrenci, 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Toros Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olaydan sonra kaçan Azad B., polislerce yakalandı.

Kavga sonrası bıçaklanan öğrencinin yere düşen defterinin üzerindeki etikette Kurtlar Vadisi dizisinin başrol oyuncusu 'Polat'ın ismi ile Serçe yazısı ve kalp işaretleri dikkat çekti.