13 Mayıs 2009 Çarşamba

Robot Öğretmen İlk Dersini Verdi...

JAPONYA’DAKİ Tokyo Bilim Üniversitesi tarafından geliştirilen “Saya” adlı insansı kadın robot öğretmen, Kudan İlkokulu’nda derse girdi.

Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, 10 yaşındaki öğrencilere bilim ve teknoloji dersi veren Saya, kaşlarını kaldırmaktan gülümsemeye kadar pek çok yüz mimiğini yapabiliyor. Robot, şaşkınlık, korku, öfke, mutluluk, üzüntü ve tiksinme gibi 6 temel duyguyu ifade edebilecek şekilde programlandı. Saya'nın yaratıcısı Prof. Hiroshi Kobayashi, Saya'nın esas amacının çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmek olduğunu söyledi.

Üniversiteli Koşarken Fenalaşıp Öldü...

İzmir’de Ege Üniversitesi’nin Kültür Sanat ve Spor Şenliği’nin başlangıcındaki yürüyüşe katılmak için koşan 23 yaşındaki Mahmut Bora Dağ

İzmir'de Ege Üniversitesi'nin Kültür Sanat ve Spor Şenliği'nin başlangıcındaki yürüyüşe katılmak için koşan 23 yaşındaki Mahmut Bora Dağ, fenalaşıp yere yığıldı. Ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Dağ'ın, kalp krizinden öldüğü belirlendi. Dağ'ın, kalp damarlarından birinin tıkalı olduğu, kesin ölüm nedenini otopsinin belirleyeceği bildirildi. Arkadaşları, Dağ'ın, eğitimini bitirdikten sonra Çin'e giderek çalışmak istediğini, bunun için 6 ay Çince kurs aldığını vurgularken, ölümüyle büyük üzüntüye boğuldu. Dağ için, bugün okuduğu fakültenin önünde tören düzenleneceği bildirildi. Mahmut Bora Dağ'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle Ege Üniversitesi 30'uncu Kültür Sanat ve Spor Şenliği'nde bugün yapılması planlanan müzikli ve danslı gösteriler iptal edildi.

Dövülen Öğrenci Başka Okula Gitti...

Marmaris’te oturan Kurt ailesi, oğulları D.C.K.’nın (12), sınıf öğretmeni İsmail Orhan Tekin tarafından boş bir odada dövüldüğü iddiasıyla dava açtı.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetiminin bu olayla ilgili olarak herhangi bir işlem yapmadığı belirtildi. Aile, olayı duyurunca üstü kapalı olarak tehdit edildiklerini, çocuklarının daha sonra da sınıf öğretmeni Mehmet Ergin tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Başka bir okula alınan küçük D., öğretmenin Atatürk'ün fotoğrafını dolaba kaldırıp fen dersinde bile dini konuları anlattığını, buna karşı çıkınca da dayak yediğini iddia etti. Bir özel kolejde meydana gelen olayda, 5. sınıf öğrencisi D., öğretmeni tarafından boş bir sınıfa götürüldü ve boğazı sıkıldı. Tokatlandığı iddia edilen D., olayı ailesine anlattı. Aile şikâyetçi oldu ve dava açtı. Başka bir okula alındı Sağlık kontrolünden geçirilen D.'ye verilen raporda, “öğrencinin boyun ve sol kolunda morluk ile lezyon bulunduğu” belirtildi. İfadesi alınan Tekin, serbest bırakıldı. Okul yönetimi ve suçlanan öğretmenler bir açıklama yapmadı. Küçük çocuk ailesi tarafından başka bir okula alındı.