25 Nisan 2008 Cuma

Provokatörler yine devrede... Üç üniversitede meydana gelen olaylar, üniversitelerin yeniden mi karıştırılmak istendiği iddialarını gümdeme taşıdı....

Provokatörler devrede! Üç üniversitede üç olay!
Görünmez bir el yeniden harekete geçti...
Çukurova Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde dün akşamdan buyana meydana gelen üç ayrı olay üniversitelerin yeniden mi karıştırılmak istendiği iddialarını gümdeme taşıdı....

ÖĞRENCİ KONFERANSINDA HAVAYA ATEŞ

Çukurova Üniversitesi Sinerji Kolu tarafından düzenlenen, iş adamlarının katıldığı ''Sinerji Kariyer Günleri'' konferansının yapıldığı salona gelen bazı kişiler, demir sopalarla görevli öğrencilere saldırdı. 6 öğrenciyi darbederek hafif yaralayan, salondaki camları kıran saldırganlar, silahla havaya ateş ederek kaçtı.

ÇÜ Sinerji Kolu tarafından ''Kariyerin Senin Elinde Fark Yaratmakta'' sloganıyla düzenlenen konferans, üniversitenin Balcalı Yerleşkesindeki Akif Kansu Konferans Salonu'nda başladı.

Konferansa, öğleden önceki bölümde Deulcom International Eğitim Kurumlarının sahibi Baybars Altuntaş'ın yaptığı konuşmanın ardından ara verildi.

Öğleden sonra Özel Gündoğdu Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Gündoğdu'nun konuşması öncesinde bir grup, ''paralı eğitime ve kolejlere karşıyız'' şeklinde bağırarak, görevli öğrencilere demir sopalarla saldırdı.

Kurulu standları yıkan, görevli 6 öğrenciyi darbederek hafif yaralayan ve salondaki camları kıran saldırganlar, daha sonra silahla havaya ateş ederek kaçtı.

Olaylar sırasında, etkinliğe konuşmacı olarak katılacak Gökhan Gündoğdu ile HiltonSA Operasyon Müdürü Adnan Pehlivan'ın konferans salonunda bulunmadığı belirtildi.

Sinerji Kolu Başkanı Veli Bahçeci, etkinlikler kapsamında yarın düzenleyecekleri toplantıları iptal ettiklerini belirterek, üniversite kampüsünde bu tür saldırıların yaşanmasının üzücü olduğunu söyledi.

OLAYLI ÜNİVERSİTEDE ÇADIRLI EYLEM

Akdeniz Üniversitesi'nde 6 Nisan pazar günü karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylar nedeniyle, yerleşke içerisindeki Akdeniz Öğrenci Yurdu ile ilişiği kesilen öğrenciler ve bazı arkadaşları, arkadaşlarının yeniden yurda alınması talebiyle eylem yaptılar.

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde, Akdeniz Öğrenci Yurdu karşısındaki yeşil alanda toplanan bir grup öğrenci, olaylarla ilişkili oldukları gerekçesiyle bazı öğrencilerin yurttan atıldığını, bazı arkadaşlarının da tutuklandığını bildirdiler.

Sloganlar eşliğinde basın açıklaması yapan öğrenciler, yurttan uzaklaştırılan öğrencilerin geri alınmasını, yurt ve üniversite yönetiminin açtığı soruşturmaların sona erdirilmesini, tutuklanan öğrencilerin salıverilmesini ve polisin yerleşkeden çıkarılmasını talep ettiler.

Basın açıklamasının ardından yurt karşısındaki alana çadır kurmak isteyen öğrencilere polis izin vermedi. Çadır kurmakta ısrar eden öğrenciler, çevik kuvvet ekiplerince çembere alındı. Basın mensupları ise çember dışına çıkarıldı.

Bir süre polis çemberi içinde oturma eylemi yapan öğrenciler, çadır kurmalarına, üniversite yönetimi ve polis tarafından kesinlikle izin verilmeyeceğinin belirtilmesi üzerine, eylemlerinin süreceğini belirterek dağıldılar.

ODTÜ'YÜ KARIŞTIRAN PROGRAM

Kanal D'de yayınlanan Abbas Güçlü'nün hazırlayıp sunduğu `Genç Bakış' programının dün akşam Ankara ODTÜ'den yaptığı canlı yayın sırasında dışarıda bekleyen sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada 1 kişi yaralandı, bazı öğrenciler gözaltına alındı. Jandarmanın müdahalesiyle kavga büyümeden önlenirken, Progrma verilen aradan sonra devam edilmedi.

Abbas Güçlü'nün sunduğu `Genç Bakış' programına dün akşam Ankara'da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Programı Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar, MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş, AKP Balıkesir eski Milletvekili Turan Çömez konuk olarak katıldı. Kanal D'den canlı yayınlanan programda konuklar, `Parti içi demokrasi' konusunu tartıştı. Konukların bulunduğu salona öğrenci alınmadı.

Konuklar, sıra ile görüşlerini açıklarken, programı kampusta izleyen sağ ve sol görüşlü öğrenciler merkez önünde toplandı. Konuklara tepki gösteren ve canlı yayını kesmek üzere link aracına yönelen bir grup öğrenciye karşıt görüşlü diğer öğrenci grubu müdahale etti. İki öğrenci grubu arasında ve özel güvenlik görevlilerinin yanısıra jandarma ekiplerinin kısa sürede müdaha ettiği kavgada, yaralanan 1 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Kavgaya karıştıkları belirlenen bazı öğrenciler ise gözaltına alındı.

Bu arada konukların birer kez konuşmasının ardından programa reklam arası verildi. Çıkan olaylar nedeniyle aradan sonra program tekrar yayına gelmedi.

Bilkent Senfoni Orkestrası, 26 Nisan’da düzenleyeceği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri’nde küçük solistlere eşlik edecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri'nde küçük solistlere eşlik edecek. BSO Sanat Yönetmeni Işın Metin'in yöneteceği konsere, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu'nun başarılı öğrencileri solist olarak katılacak. 26 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri'nin solistleri Bahar Türker (gitar), Kerem Tuncer (keman), Hazar Birkan (flüt), Ceren Şatana (piyano), Yener Gökbudak (piyano), Barkın Sönmezer (korno), Doğuş Ergin (viyolonsel) ve Berfin Aksu (keman) olacak. Solistler, BSO eşliğinde Vivaldi'nin “Re majör Gitar Konçertosu”, Rode'nin “7. Keman Konçertosu”, Nazarov'un “Piyano Konçertosu”, Saint-Saens'ın “Op.33, La minör 1. Viyolonsel Konçertosu”, Beriot'nun “Re majör 1. Keman Konçertosu”, Mozart'ın “KV.313, Sol majör 1. Flüt Konçertosu”, “KV.488, La majör 23. Piyano Konçertosu” ve “KV.417, Mi bemol majör 2. Korno Konçertosu”nu seslendirecekler. Yaşları 10-15 arasındaki, yurtiçinde ve dışındaki uluslararası yarışmalarda birçok ödül sahibi olan küçük solistler, 26 Nisan Cumartesi günü, saat 20.00'de Bilkent Konser Salonu'nda izleyicisiyle buluşacak.