Bilkent Senfoni Orkestrası, 26 Nisan’da düzenleyeceği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri’nde küçük solistlere eşlik edecek. - Eğitim Haberleri

25 Nisan 2008 Cuma

Bilkent Senfoni Orkestrası, 26 Nisan’da düzenleyeceği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri’nde küçük solistlere eşlik edecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri'nde küçük solistlere eşlik edecek. BSO Sanat Yönetmeni Işın Metin'in yöneteceği konsere, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu'nun başarılı öğrencileri solist olarak katılacak. 26 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri'nin solistleri Bahar Türker (gitar), Kerem Tuncer (keman), Hazar Birkan (flüt), Ceren Şatana (piyano), Yener Gökbudak (piyano), Barkın Sönmezer (korno), Doğuş Ergin (viyolonsel) ve Berfin Aksu (keman) olacak. Solistler, BSO eşliğinde Vivaldi'nin “Re majör Gitar Konçertosu”, Rode'nin “7. Keman Konçertosu”, Nazarov'un “Piyano Konçertosu”, Saint-Saens'ın “Op.33, La minör 1. Viyolonsel Konçertosu”, Beriot'nun “Re majör 1. Keman Konçertosu”, Mozart'ın “KV.313, Sol majör 1. Flüt Konçertosu”, “KV.488, La majör 23. Piyano Konçertosu” ve “KV.417, Mi bemol majör 2. Korno Konçertosu”nu seslendirecekler. Yaşları 10-15 arasındaki, yurtiçinde ve dışındaki uluslararası yarışmalarda birçok ödül sahibi olan küçük solistler, 26 Nisan Cumartesi günü, saat 20.00'de Bilkent Konser Salonu'nda izleyicisiyle buluşacak.

Hiç yorum yok: