3 Mayıs 2010 Pazartesi

YGS'de 4. Olan Karaman Başarısından Memnun

Üniversite sınavlarında elde ettiği başarılarla son dört yıldır zirveye yerleşen Karaman, bu yıl da başarısını sürdürdü.

Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına ilişkin bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Hüseyin Oduncu, "2010 YGS sonuçlarına göre 140 ve üstünde puan alanlar sıralamasında Türkiye birincisi olan Karaman, YGS puanlarının ortalamasına göre de Türkiye dördüncüsü oldu. Geçtiğimiz yıllara göre birçok il, Türkiye sıralamasında gerilere düşerken ilimiz, zirvedeki yerini korudu. Dört yıldır üst üste zirvede olan Karaman'ı başarıdan başarıya koşturan başta sayın valimiz olmak üzere, il milli eğitim müdürümüze, çalışma arkadaşlarıma, okul müdürlerimize, aldıkları sorumluluğun bilinciyle gece gündüz çalışan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve her şartta çocuklarını destekleyen velilerimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de Karaman'ın başarısında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'nın açıklanmasından sonra İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Hüseyin Oduncu'yu arayarak Karaman'ın YGS'de gösterdiği başarıdan dolayı tebrik eden KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen; "Karaman'ın YGS sonuçlarına göre önceki yıllardaki başarısını tekrar etmesi herkesi olduğu gibi beni ve Üniversitemiz çalışanlarını da çok mutlu etti.

Hiç şüphesiz Karaman'ın ortaöğretimde elde ettiği bu başarı, Üniversitemizin başarısına da olumlu katkı sağlayacaktır. Bu nedenle Karaman eğitimine emeği geçen başta Valimiz Sayın Fatih Şahin olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun'a, çalışma arkadaşlarına, okul müdürlerimize, başarının mutfağındaki öğretmenlerimize, veli ve öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarına şükranlarımı sunuyor, başarıların daim olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. (Cihan)

Çocuklar Oyunları Okulda Öğrenecek...

Çocuklar, yedi kiremit, yakar top, ip atlama, birdirbir, istop, köşe kapmaca ve mendil kapmaca gibi oyunları okulda öğrenecek.

Denizli'deki Kadın Gelişim ve Kültür Derneği (KAGED), unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının okullarda öğretilmesini sağlayacak. Çocukları internetten uzaklaştırmak için hazırlanan "Oyun Hayattır" adlı proje, ilk etapta üç pilot okulda başlatılacak. Çocuklar, bir zamanlar anne ve babalarının oynadığı yedi kiremit, yakar top, ip atlama, birdirbir, istop, köşe kapmaca ve mendil kapmaca gibi oyunları öğrenecek. Denizli Belediyesi de projeye destek vermek için parklarda, çocukların bu oyunları oynayabileceği yerler yapacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök ve KAGED Başkan Yardımcısı İlknur Kara, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri basın toplantısıyla projeyi tanıttı. Oğuz, günümüzde çocukların eve gidince genellikle hemen bilgisayarın başına oturduğunu veya internet kafede oyun oynadığını söyledi. Unutulmaya yüz tutmuş bazı eski oyunların ise çocukları zekâ ve fiziki yönden geliştirdiğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Oğuz, "Çocuklar bu oyunları oynadıkları takdirde, şiddete yönelik konular hemen hemen sıfıra iniyor. Bu tür oyunlarla deşarj gerginlik ve sıkıntıyı atıyorlar." dedi.

Belirledikleri oyunların ilk etapta Kınıklı Basma Sanayi, Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Doğan Demircioğlu Emsan ilköğretim okullarında oynanacağını aktaran Oğuz, "Daha önce de İlköğretim Genel Müdürlüğümüz'den bu konuda bir çalışma istendi. CD ortamında, unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı toplayarak sunduk. Bakanlığımızın uygulaması başlamadan, Denizli'de KAGED bize bu talebi getirdi ve hayata geçirmeye karar verdik." şeklinde konuştu.

KAGED Başkan Yardımcısı Kara da çocukların öğrenim hayatında internetin olmazsa olmaz duruma geldiğini ancak bilinçsiz kullanımın bağımlılık yaptığını anlattı. Kara, "İnternet, faydadan çok zarar verme aşamasına geldi. Bu konuda yeni bir proje yapmak üzere 6-7 aylık hazırlık süreci başlattık. Uzmanların görüşleri ve farklı projeler de gözönünde bulundurularak hayata geçirmeye karar verdik. Çocukların internette geçirdiği zamanı en aza ininceye, tekrar oyun ortamlarına dönüp sokaklarda onları görünceye kadar bu projenin arkasında olacağız." ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı Ök ise belediye olarak sosyal sorumluluk projelerine destek verdiklerini söyledi. Ök, "Konu çocuklar olunca daha da hassaslaştık. Çocukları sanal ortamdan uzaklaştırmayı hedefleyen bu projeyi önemsiyoruz. Mevcut ve yeni yapılacak parklarda, çocuklar için özel oyun alanlarını ön plana çıkarmayı planlıyoruz." dedi.(Cihan)

Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün Görevden Alındı...

Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün'ün Eşme İlçesi'ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda yaşanan taciz iddialarından dolayı görevden alındığı iddia edildi.

Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, görevden alındı. Düzgün'ün Eşme İlçesi'ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda yaşanan taciz iddiaları ve 10 yaşındaki Umut Balık'ın foseptiğe düşerek ölmesi nedeniyle görevden alındığı iddia edildi. Karar, bugün Resmi Gazete'de de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun imzası bulunan kararda, 2451 sayılı 'Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanun'un 2'nci maddesi gereğince görevden alınan İl Milli Eğitim Müdürü Düzgün'ün başka bir göreve atanacağı belirtildi. Bugün itibariyle görevden alınan Düzgün'den boşalan koltuğa ise henüz bir atama yapılmadı.