1 Ocak 2010 Cuma

Çocukların Başarısı Aileye Bağlı...

Öğrencilerin başarısında anne-babaların desteği şart.
Ebeveynin katılmadığı, desteklemediği ya da içinde bulunmadığı bir ortamda çocukların başarılı olmaları çok zor. Bakırköy Fatih Koleji, bu duruma yönelik dört proje hazırladı. Velilerin öğrencinin ders programına katılmasının amaçlandığı proje kapsamında, anne-babalardan dört farklı etkinliğe katılması ve öncülük etmesi istendi. İnternete bağlanıyorum; ama bağımlı olmuyorum Hafta içinde internet kullanımını kaldırın. Hafta sonlarında internet kullanımına sınırlamalarla izin verin. Çocukların internet kafelere gitmesine izin vermeyin. Çocuklarınızın oynadığı oyunlara dikkat edin. Bu evde her gün ailece kitap okunuyor Çocuğumuzun okuma alışkanlığı kazanması, ailece nitelikli bir etkinlik yapmak, çocuklarımızı televizyondan ve internetten uzaklaştırmak ve gerek kendimizin gerekse çocuklarımızın bilgi ve kültür düzeyini artırmak için bütün ailelerin her gün ailece kitap okuma saati olmalı. Her sabah mutlaka kahvaltı yaptırın Yapılan araştırmalarda güne kahvaltı yaparak başlayan öğrencilerin, sınıf içerisindeki başarısının daha fazla olduğu, kavrama yeteneklerinin geliştiği, beslenme bozukluklarından kaynaklanan hastalıklara daha az yakalandığı tespit edilmiştir. Mümkünse ailecek, eğer değilse öğrenci mutlaka kahvaltı yapmalı. Çocuğuma yeterince harçlık veriyorum Çocukların tasarruf yapabilen, tutumlu, harcamalarını kontrol edebilen, sahip olduğu varlıkların değerini bilen bireyler olması istenir. Bunun için çocuklarınızın harçlığı haftalık veya aylık olsun ve kendi ekonomisini yönetmesine izin verin. Harçlık ne çok, ne de az olsun.

68 Köy Okulunun Tuvaleti Yok...

Hakkari genelinde 68 köy okulunda tuvalet bulunmadığı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, AA muhabirine, köy okullarına tuvalet yapılması için çalışma başlattıklarını belirterek, ''İl genelinde 68 köy okulu tuvaletsiz. Eğitime büyük önem veren Hakkari Valisi Muammer Türker'in girişimleri ve destekleriyle tuvaleti olmayan köy okullarına tuvalet yapılması için çalışma başlattık. Milli Eğitim Bakanlığına yazı yazarak, gerekli görüşmeleri yaptık. Bakanlık onayının ardından en kısa zamanda ihale yapılacak. 68 köy okulunun fiziki altyapı eksiklikleri 2. dönemin başında giderilecektir'' dedi. TUVALET İHTİYAÇLARI İÇİN TENEFFÜSLERDE EVLERİNE GİDİYORLAR Hakkari'de, tuvaleti bulunmayan okullardan biri de Şemdinli ilçesindeki Beyyurdu Köyü İlköğretim Okulu... İlçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta 2 derslikli 66 öğrencisi bulunan Beyyurdu Köyü İlköğretim Okulunda tuvalet bulunmaması nedeniyle öğrenciler, teneffüslerde evlerine giderek ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalıyor.

Yeni Yüksekokullar Kurulacak...

Bazı üniversitelerin bünyesinde yeni fakülte ve yüksekokullar kurulacak.
Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı Bandırma Denizcilik Fakültesi, Çukurova Üniversitesi'ne bağlı Ceyhan Mühendislik Fakültesi, Sinop Üniversitesi'ne bağlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Dicle Üniversitesi'ne bağlı Yabancı Diller Yüksekokulu kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları, Resmi Gazete'nin 5. ve 7. mükerrer sayılarında yayımlandı.