"ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ" KURULUYOR - Eğitim Haberleri

9 Ekim 2008 Perşembe

"ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ" KURULUYOR

Ankara Üniversitesi, Çocukların , "Görme, Dokunma ve Yapma" Duyularını Kullanarak Öğrenmelerini Sağlamak Üzere "Çocuk Üniversitesi" Kuracak.



Ankara Üniversitesi, çocukların , "görme, dokunma ve yapma" duyularını kullanarak öğrenmelerini sağlamak üzere "Çocuk Üniversitesi" kuracak.
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, üniversite bünyesinde kurulacak "Çocuk Üniversitesi" projesinin gelecek öğretim yılında uygulamaya konulmasının planlandığını bildirdi.

Projenin, dekanlığını yaptığı Ziraat Fakültesinin bünyesinde geçen yıl açılan "Toprak Bilim Okulu"nu temel aldığını ifade eden Taluğ, diğer bazı fakültelerin bünyesinde de buna benzer okullar açılacağını anlattı. Taluğ, böylece oluşturulacak sistemin adını "Çocuk Üniversitesi" koyacaklarını belirtti.


Taluğ, okulların, çocukların ilgili alanları ve yaş grupları gözönünde bulundurularak belirleneceğini, ayrıca fakültelerin özelliklerine göre yapılandırılacağını anlatarak şunları söyledi:

"Örneğin mühendislik, eczacılık fakültelerinin içinde, tıp fakültesinde çocuk üniversitesinin okulları olacak. Tıp fakültesinde insan vücudunu öğrenecekler. Örneğin, bu okulda bir 'beyin' yapacağız. Çocuklar içine girip oynayarak, dokunarak öğrenecekler; seyrederek değil. Bizim okullarımız çocukların dokunarak, yaparak, deneyerek öğrenecekleri okullar olacak. Yoksa 'beyin budur' deyip fotoğraflarını koymayacağız. Nasıl ki Toprak Bilim Okulunda çocuk deney yapıyor, toprağa dokunuyor, solucanı eliyle tutuyorsa bütün okullarımız bu anlayışla kurulacak. Proje üzerindeki çalışmalar sürüyor. 'Kalp Okulu', 'Gökyüzü Okulu' açılabilir. Bunlar bir süre sonra netlik kazanacak. Bu okullarda çocuklara yönelik düzenli konferanslar da verilecek. Zaman zaman onları gezilere götüreceğiz"

Çocuk Üniversitesine girişte, üyelik başta gelmek üzere bazı yöntemler belirleneceğini belirten Taluğ, bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı ve yerel yönetimlerle işbirliği yapacaklarını söyledi.

Hiç yorum yok: