Kayıt Paran Yoksa 'Açlık Belgesi' Bul - Eğitim Haberleri

24 Eylül 2010 Cuma

Kayıt Paran Yoksa 'Açlık Belgesi' Bul

Kayıt Paran Yoksa 'Açlık Belgesi' Bul

Kuştepe'deki Yunus Emre Lisesi'nde kayıt yaptırırken 'bağış parası' ödeyemeyen veliden "muhtarlıktan açlık sınırında olduğunu belgeleyen yazı getir" talebi isyan ettirdi
Şişli Kuştepe'de Yunus Emre Lisesi'ne kayıt yapmak için gelen bir veliye "Açlık sınırında olduğunuzu muhtardan onaylatın, kayıt parası ödemeyin" denmesi velileri çileden çıkardı. Talep edilen 50 ila 150 TL arasındaki parayı ödeyemeyenlerden "muhtarlıktan fakirlik belgesi istenmesinin" rencide edici olduğunu belirten bir grup veli, uygulamayı proteste etti. Kızının okul kaydı için gelen Hülya U., okul aile birliğinin 50 TL kayıt parası istediğini bunu ödeyemeyeceğini söyleyince ise kendisine üzerinde "Bir yıl boyunca aşağıda ismi yazılı kişi 50 TL ödeyemez durumdadır" yazan not kağıdı verilerek "Gidin bu kağıdı muhtara verip açlık sınırında olduğunuzu onaylatıp gelin 50 TL ödemeyin" denildiğini söyledi.

'KIZLARINIZ OKULA DİYORLARDI'

Bu gelişme üzerine okul önündeki bir grup veli uygulamaya tepki gösterdi. Babası cezaevine girdiği için okula gidemeyen ve daha sonra İstanbul Roman Çiçekçileri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Salih Şentürk tarafından ikna edilen A. D.'ye okul aile birliğinden birisinin "Sen geçen yıl devamsızlıktan kaldın. Şimdi gelmene gerek yok. Boşu boşuna sıraları meşgul etme" dediği belirtildi. Kendisinden 150 TL kayıt parası istendiğini belirten bir başka veli ise "Ben doğuluyum. Kızlarınızı okula gönderin diyorlardı, şimdi engelliyorlar" diyerek isyan etti. Veliler bir süre Okul Müdürü Celal Kocabaş'la da görüştü. Yöneticileri ise okulların masrafları için bağış aldıklarını, yazı lı belge isteyen yöneticilerin ise uyarılacağını söyledi.

Hiç yorum yok: