Çete Tarafından Rektör Yapılmış... - Eğitim Haberleri

25 Kasım 2008 Salı

Çete Tarafından Rektör Yapılmış...

Okyanus'tan tutuklanan Rektör Okudan'ın çete tarafından rektör yapıldığı ortaya çıktı. Bakın çete lideri, Okudan'ın kesin seçilecek rakibini neyle korkutmuş...

Tutuklanan Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan'ın ikinci kez rektör seçilebilmek için diğer adayları 'Okyanus çetesiyle' tehdit ederek adaylıktan çekilmeye zorladığı ortaya çıktı.

KONYA Organize Polisi tarafından düzenlenen Final operasyonu kapsamında, tutuklanan Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan'ın, Okayanus çetesi lideri Okyanus Şirketler Grubu'nun sahibi Nusret Argun tarafından seçtirildiği ortaya çıktı. Rektörlük seçimleri sırasında Süleyman Okudan'ın rakipleri üzerinde şiddet kullanarak baskı kuran Argun'un, seçilmesine kesin gözüyle bakılan Prof. Dr. Reyhan Ergene'yi adaylıktan çekilmesi için tehdit ettiği belirlendi.

600 BİN DOLARIN SIRRI

REKTÖR Okudan'ın yatak odasında ele geçirilen 600 bin doların kaynağı olarak açıkladığı arsa satma işleminin ise gerçeği yansıtmadığı tespit edildi. Soruşturmayı yürüten organize polisi tarafından yapılan incelemede, Okudan'ın nöbetçi mahkemede verdiği ifadede bahsettiği satış işleminin üç yıl önce yapıldığı belirlendi.

VİLLALAR BİZİM DEĞİL

EMNİYETE başvurarak ifade veren Nusret Argun'un iki adamı, üzerlerine kayıtlı villaların asıl sahibinin Rektör Okudan, olduğunu beyan etti. İfadede, 'Asgari ücretle çalışıyoruz bu villaları nasıl alırız. Bize bu evler sizin üzerinizde dursun, daha sonra devri yaparsınız' denildiği öğrenildi. 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda Rektör Okudan ile aralarında beyaz gömleklilerin de bulunduğu 17 kişi tutuklanmıştı.

Akıllı ol Adaylığını çek hemen

ÇETE lideri Nusret Argun'un, Rektör Süleyman Okudan karşısında seçilmesine kesin gözüyle bakılan Reyhan Ergene'yi sürekli iki adamına takip ettirerek üzerinde psikolojik baskı kurduğu son olarak bizzat tehdit ettiği dosyaya yansıdı. Dosyada Nusret Argun'un Reyhan Ergene'yi sahibi olduğu Dedeman Otel'e çağırarak, 'Aklını başına al. Sen akıllı adamsın kendine yakışanı yap. İstersen aday ol, ama sen bilirsin' dediği belirlendi. Bu görüşmenin ardından Ergene, adaylıktan çekildi. Konuyla ilgili konuşan Prof. Dr. Reyhan Ergene ise şunları söyledi; 'Onlar seçimler esnasında olan konulardı. Yorum yapmak istemiyorum.' Öte yandan okula sızan çete üyelerinin büyük bir öğrenci grubunu örgütleyerek muhalif öğretim üyelerinin gözünü korkutmak için protesto gösterisi yaptırdığı ortaya çıktı.

Tutuklanan Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan'ın ikinci kez rektör seçilebilmek için diğer adayları 'Okyanus çetesiyle' tehdit ederek adaylıktan çekilmeye zorladığı ortaya çıktı.

Hiç yorum yok: