Emeklilere Şeref Madalyası - Eğitim Haberleri

25 Kasım 2008 Salı

Emeklilere Şeref Madalyası

Konya Valisi Osman Aydın, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında, emekli öğretmenleri temsilen 5 emekli öğretmene şeref madalyası verdi.

Konya Valisi Osman Aydın, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında, emekli öğretmenleri temsilen 5 emekli öğretmene şeref madalyası verdi. Madalya alan öğretmenler duygulu anlar yaşadı.

Konya'da Öğretmenler Günü kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra Konya Devlet Tiyatrosu Salonu'nda devam eden programda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol konuşmalarına geçildi. Konya Valisi Osman Aydın, eğitimin önemine dikkat çekerek, bir milletin ancak eğitimle kalkınabileceğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Konya nüfusunun 5'te 2'sinin öğrenci olduğunu aktardı.

Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, kendisinin de Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde öğretmenlik yaptığını söyledi. Öğretmenlerin yaşadığı zorlukları bildiğini dile getiren Mustafa Kabakçı, "Gelecek öğretmenlerin elindedir. Türk Milleti'nin dünyada ileri seviyede olmasına herkesin ihtiyacı var. Kaliteli eğitimle ülkemiz kalkınacaktır." dedi. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, öğretmenlerin 'cehalet bayrağının en yılmaz mücadelecileri' olduğunu söyledi. Bir ülkenin kalkınmasının öğretmenler sayesinde mümkün olduğunu aktaran Halil Şahin, "Göreviniz uğruna bazen sıkıntılı, bazen yorucu zamanlar geçiriyorsunuz. Bu sıkıntılı zamanları öğrencilerle paylaşarak azaltmaya çalışmalıyız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti. Daha sonra Konya Valisi Osman Aydın, emekli öğretmenleri temsilen 5 emekli öğretmene şeref madalyası verdi. Meram İlçesi Naciye Mumcuoğlu Lisesi öğrencilerinin tiyatro gösterisi ardından, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne geçildi.

Programa katılan Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ve Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, resim öğretmenleri tarafından yapılan resim sergisini açtı

Hiç yorum yok: