ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ, ANADOLU'DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ OLMAYI HEDEFLİYOR - Eğitim Haberleri

10 Ekim 2008 Cuma

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ, ANADOLU'DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ OLMAYI HEDEFLİYOR

Erzincan Üniversitesi (Eü) Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, 'Anadolu'da Bir Dünya Üniversitesi' Olma Ülküsüyle Yola Çıkan ve 3. Yılına Ulaşan Üniversitenin Hedeflerine Kararlı ve Azimli Bir Şekilde Gittiğini Belirtti.



Erzincan Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, 'Anadolu'da bir dünya üniversitesi' olma ülküsüyle yola çıkan ve 3. yılına ulaşan üniversitenin hedeflerine kararlı ve azimli bir şekilde gittiğini belirtti.
Erzincan Üniversitesi'nin kuruluşunun 3 yılını değerlendiren EÜ Rektörü Prof. Dr. Büyükkasap, EÜ 1. dönem stratejik ve gelişim planı için geniş katılımlı yoğun çalışmalar sonucu yol haritasının ortaya çıktığını kaydetti. Prof. Dr. Büyükkasap, "Yeni açılan birimlerle birlikte, EÜ Tıp, Hukuk, Eğitim, Fen Edebiyat, Mühendislik ve İktisadi ve İdari Bilimler olmak üzere 6 fakülteye, Sağlık, Sivil Havacılık, Yabancı Diller, Turizm ve Otel İşletmeciliği olmak üzere 4 yüksekokula ve merkez ve ilçelerinde 11 meslek yüksekokuluna ulaşmıştır. Bu birimlerimizde 320 akademik, 221 idari personel ile 8 bin civarında öğrenciye hizmet vermektedir." dedi.


Üniversitelerin toplumun istek ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni programlar açması, bilgiye dayalı ekonominin ve sanayinin ihtiyaç duyduğu yetenekleri yetiştirmesi gerektiğini belirten Büyükkasap, "Üniversitemiz, üniversitelerin her ile yayıldığını bu dönemde diğer üniversiteler ile rekabet etme ve mezunlarına iş bulma avantajı sağlamak için geleceğin mesleklerini dikkate alarak yüksekokul, bölüm ve programları açmaktadır." diye konuştu.

Üniversitelerin, kendilerine özgü gelenekleri olan kurumlar olduğunun altını çizen EÜ Rektörü Prof. Dr. Büyükkasap, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversitelerin kendi gelenekleri olması ve kendi değerlerini yansıtmaları, kurumsal üniversite anlayışının gerekliliğidir. EÜ kendi geleneklerini ve kültürünü oluştururken toplumun gerisinde değil önünü açmayı, toplumun göremediğini görmeyi, söyleyemediğini söylemeyi ilke edinmiştir."

Hiç yorum yok: