POPÇULARA OKUL YOLU GÖRÜNDÜ! - Eğitim Haberleri

17 Ekim 2008 Cuma

POPÇULARA OKUL YOLU GÖRÜNDÜ!

Afla Birlikte Teoman, Çelik ve Alişan Amfilerdeki Hayranları ile Aynı Sıralara Oturacaklar.



AFLA BİRLİKTE TEOMAN, ÇELİK VE ALİŞAN AMFİLERDEKİ HAYRANLARI İLE AYNI SIRALARA OTURACAKLAR.
Yükseköğretim affının kapsamının genişletilmesi ünlü popçulara kampüs yolunu açtı. Öğrenci affının kapsamının hiç yararlanmayanlar için 1980'e kadar genişletilmesiyle ünlü şarkıcılar da üniversiteye dönme şansını yakaladı. TBMM Milli Eğitim Komisyonu, öğrenci affını düzenleyen kanun tasarısını kabul etti. Tasarıdaki affın başlangıç tarihi 28 Haziran 2000 yerine 7 Haziran 1995 olarak benimsendi.


Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, CHP'li Durdu Özpolat'ın teklifiyle 1980 yılından sonra çıkarılan aflardan hiç yararlanmayanlar da kanun kapsamı içinde değerlendirilirken, affın kapsamının genişletilmesi popçu Teoman, Çelik ve Alişan'a yaradı.

Yükseköğretim affının kapsamına alınan ünlülerden biri şarkıcı Alişan. İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı üçüncü sınıftan ayrılan Alişan üniversite eğitimini 2004 yılında yarım bırakmış. Çıkacak olan affın 2004 yılını kapsamasıyla Alişan da ses eğitimi bölümüne 3. sınıftan dönüş yapacak. Alişan bu okulu bitirmek için af beklediğini katıldığı televizyon programlarında sık sık dile getirdi. Liseyi Kültür Koleji'nde bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde sosyoloji okuyan Teoman ise 2003 yılında bu üniversitede "Kadın Araştırmaları" dalında master yaparken okul ile ilişiği kesilmişti. Teoman'ın master programına dönmesi için af kanununun kapsamının genişletilmesi yeterlioldu. Böylece Teoman da "Çizgi romanda kadının rolü" konulu master tezini tamamlayabilecek.

Popçu Çelik de aftan yararlanacak ünlülerden. İTÜ Türk Musıkısi Devlet Konservatuarı'nı, "Türk Pop müziğinde Türk Müziği etkileri" teziyle tamamlayan Çelik, ardından İTÜ Sosyal Bilimler Fakültesi'nde doktora sınavını kazandı. Çelik doktora tezinin sunulabilmesi için gerekli olan İngilizce sınavlarına girememiş ve doktor olma hakkını kaybetmişti.

Hiç yorum yok: