Koç'ta Hukuk Dekanı Değişti... - Eğitim Haberleri

8 Eylül 2008 Pazartesi

Koç'ta Hukuk Dekanı Değişti...

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin yeni dekanı iş hukuku ve insan hakları hukuku alanlarında uzmanlığı bulunan Prof.Dr. Tankut Centel oldu.

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin yeni dekanı Prof. Dr. Tankut Centel oldu. İş hukuku ve insan hakları hukuku alanlarında uzmanlığı bulunan Prof.Dr.Tankut Centel,gelecek dönemlerde Hukuk Yüksek Lisans programları açmayı, daimi öğretim kadrosuna yeni üyeler kazandırmayı ve hukuk yayınlarının artırılmasını hedeflediklerini ifade etti. Centel ayrıca, günümüzde iş dünyasında önem kazanan ticaret hukuku üzerine daha kapsamlı, uzman derslerin açılacağını da söyledi.


1976 İstanbul Hukuk fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Tankut Centel, Koç Üniversitesi'nin güçlü kaynak ve seçkin öğretim üyelerine sahip olduğunu ve bu nedenle, vakıf üniversiteleri arasında çalışmalarını sürdürmek üzere Koç Üniversitesi'ni seçtiğini vurguladı. Prof.Dr. Centel, göreve gelişiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada beş yaşında genç bir fakülte olan Koç Hukuk Fakültesi'nin kısa sürede önemli gelişmelere imza attığına ve mezunlarının hukuk camiasında saygın yerlerde kariyerlerine başladığına dikkat çekti. Centel, açıklamasında yurtdışı üniversitelerle işbirliğinin önemine değinerek, öğrencilerin bu şekilde vizyonunun gelişeceğini, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi bu doğrultuda, özellikle Kara Avrupası hukuk sistemleri ile Amerikan hukuku konusunda, olabildiğince öğretim üyesi davet ederek, konferanslar, seminerler düzenlemenin yanı sıra, bu konuda yaz okulları açmayı da hedeflediğini söyledi.

Hiç yorum yok: