Kadının Toplumdaki Yeri Konulu Seminer Düzenlendi - Eğitim Haberleri

30 Ocak 2008 Çarşamba

Kadının Toplumdaki Yeri Konulu Seminer Düzenlendi

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği işbirliği ile "Kadının Toplumdaki Yeri" konulu seminer düzenlendi.

Şehitler Sosyal Tesisi'nde Av. Handan Koral tarafından verilen seminere Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Lebriz Keçeci Güzelbey ve Şahinbey Halk Eğitim Şube Müdürü Hasan Çalışkan katılırken seminere kadınlar yoğun ilgi gösterdi. İnsanın kendini tanımasının ve anlamasının, kendi saygınlığını ve özgüvenini oluşturmadaki önemine dikkat çeken Koral, her kadın kendisini ne kadar iyi hissederse ve severse topluma o kadar faydalı olabileceğini söyledi.

Toplumda çalışan kadınla ev hayatını sürdüren kadın arasında çok büyük uçurum varmış gibi bir algı olduğunu kaydeden Koral, "Bizim bu tür bilgilendirme seminerleri düzenlememizdeki amaç, bu tür düşünceleri ortadan kaldırmak” dedi.

Koral, ayrıca kadının sürekli kendini yetiştirip, geliştirerek toplumdaki yerini alması gerektiğine dikkat çekerek, kadının anne kimliği ile toplumu şekillendirdiğini söyledi.

Her alanda insanların sosyal yaşamlarına katkı sağlamak amacıyla belediye bünyesinde hizmet veren mahalle evlerinde periyodik aralıklarla eğitici seminerler verildiğini kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can da, amaçlarının, verilen bu seminerlerle insanlarımızın daha bilinçli aileler ve bireyler olmalarını sağlamak olduğunu belirterek, bu konuda ulaşılabilen, her bir birey için eğitici, yön gösterici olmayı hedeflediklerini vurguladı. Türk toplumunda ailenin, önemli bir yeri olduğunu kaydeden Başkan Can, “Toplumumuzun mutluluğu, onu oluşturan ailelerin mutluluğuna bağlıdır. Bu mutlulukta annenin rolü büyüktür. Çocuk dünyaya getirme, onu besleyip büyütme, ona ilk eğitimi verme görevi, annenindir. Türk toplumunda kadın, her yerde ve her zaman, erkeğiyle duygu ve düşünce birliği içinde yaşamaktadır” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok: