Ataköy'de Bir Lise Öğrencisi İntihar Etti - Eğitim Haberleri

30 Ocak 2008 Çarşamba

Ataköy'de Bir Lise Öğrencisi İntihar Etti

Ataköy'de bir lise öğrencisi, henüz bilinmeyen bir nedenle intihar etti. Oğlunu aşağı atlamak üzereyken camda gören anne, tüm çabalarına rağmen, oğluna engel olamadı. Hayatını kaybeden gencin, daha önce evlerinde meydana gelen yangın sırasında ölümle burun buruna geldiği ve son anda yetişen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Bakırköy Belediyesi eski Sağlık İşleri Müdürü Şemsettin Hatipoğlu'nun lise öğrencisi oğlu Emir, saat 01.30 sıralarında Ataköy 9. Kısım, B-1 Blok, 50 numaradaki evinin camından atlayarak intihar etti. Oğlunun camı açarak atlamaya çalıştığını gören anne Ayşegül Hatipoğlu, tüm müdahalesine rağmen oğlunu ikna edemedi. Annesine 'Hakkınızı helal edin' diyerek, kendisini boşluğa bırakan Emir, bahçede bulunan bir ağaca çarparak, yere çakıldı. Emir'e ilk müdahaleyi doktor olan babası Şemsettin Hatiboğlu yaptı. Sağlık ekipleri gelene kadar oğlunu yaşatmaya çalışan baba, daha sonra çaresiz gözlerle oğluna kalp masajı yapılmasını izledi. Bu sırada acılı anne ise 'Lütfen oğlumu yaşatın' diyerek, sinir krizi geçirdi. Oğlu Emir'e sürekli 'Yaktın beni Emir. Değer miydi oğlum' şeklinde seslenen baba Hatipoğlu, gözyaşlarını tutamadı. Emir Hatipoğlu, sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybederken, baba Hatipoğlu uzun süre oğlunun elini bırakmadı. Gencin cesedi, polis ekiplerinin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Emir Hatipoğlu, yaklaşık bir yıl önce evlerinde çıkan yangında annesi Ayşegül Hatipoğlu ve arkadaşı Harun Tuzlu'yla beraber içeride mahsur kalmış ve ölümle burun buruna gelmişti. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Emir, Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek, tedavi altına alınmıştı. Aynı evin penceresinden atlayarak hayatını kaybeden Emir'in olay yerine gelen bazı arkadaşları da sinir krizi geçirdi. Polisin olayla ilgili yaptığı soruşturma sürerken, hayatını kaybeden Emir'in son günlerde bunalımda olduğu iddia edildi.

Hiç yorum yok: