Terk Edilmiş Kız Çocuklarını Koruma ve Kurtarma Projesi - Eğitim Haberleri

30 Ocak 2008 Çarşamba

Terk Edilmiş Kız Çocuklarını Koruma ve Kurtarma Projesi

Adana Valisi İlhan Atış, ''Laik, çağdaş ve demokratik bir Türkiye'nin devamını istiyorsak, çocuklarımıza sahip çıkmalıyız'' dedi.

Çevre, Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın (ÇESAV), Terk Edilmiş Kız Çocuklarını Koruma Ve Kurtarma Projesi'nin Adana'da uygulanmaya başlaması nedeniyle Adana Valiliği Kültür Sanat Merkezi'nde tören düzenlendi. Vali Atış, burada yaptığı konuşmada, ÇESAV'ın çok önemli bir görevi üstlendiği ifade ederek, bu anlamda projeye ve korunmaya muhtaç çocuklara daha fazla yardım yapılması gerektiğini söyledi. Korunmaya muhtaç çocuklara yardım için el ele verilmesi gerektiğini ifade eden Atış, şunları söyledi:

"Laik, çağdaş ve demokratik bir Türkiye'nin devamını istiyorsak, çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Çocuklarına sahip çıkmayan bir milletin yaşaması mümkün değil. Hep beraber, el ele vererek, çocuklara sahip çıkmalıyız. Şu anda sokaklarda duvar diplerinde üşüyen, evi olmayan, eli ayağı titreyen, aç çocuklar var. Ama bu vakıf, o çocukların bir kısmını koruma altına alarak, ülkenin geleceğini teminat altına alıyor. O çocuklar hepimizin çocukları."

Valilik olarak vakfa gereken yardımı yaptıklarını belirten Atış, kız çocuklarının korunması amacıyla açılan evlerin sayısının artırılması gerektiğini ifade etti. Eski Devlet Bakanı ve ÇESAV Başkanı Dr. İmren Aykut ise İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra sokağa terk edilmiş kız çocuklarını koruma projesini yaşama geçiren ''Vakıf Evi''nden Adana'ya 3 tane açtıklarını söyledi.

Aykut, bu projenin kendileri için büyük anlam taşıdığını vurgulayarak, ''Evlerimizde öncelikle bunları topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Ev ve günlük hayatın tüm inceliklerini öğretiyoruz. Daha sonra okula gönderiyoruz. Okul sonrası da iş sahibi yapıyor, mutlu bir yuva kurmalarını sağlıyoruz'' dedi. Aykut, bugüne kadar 550 çocuğu okuttuklarını ve üniversiteyi bitirmelerinin sağlandığını belirterek, Türkiye genelindeki vakfı evi sayısını 10'a yükselttiklerini ve katkıda bulundukları kız sayısının ise 80'e ulaştığını kaydetti.

Konuşmaların ardından İmren Aykut, projeye destek veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a, Adana Valisi İlhan Atış ise Suzan Sabancı Dinçer adına Akbank Bölge Müdürü Eyüp Dönmez'e birer hediye verdi.

Hiç yorum yok: