Türk Hava Kurumu (THK) Alanya Şubesi Tarafından Düzenlenen Model Uçak Rehber Öğretmenlik Kursu - Eğitim Haberleri

30 Ocak 2008 Çarşamba

Türk Hava Kurumu (THK) Alanya Şubesi Tarafından Düzenlenen Model Uçak Rehber Öğretmenlik Kursu

Türk Hava Kurumu (THK) Alanya Şubesi tarafından düzenlenen Model Uçak Rehber Öğretmenlik Kursu, Halk Eğitim Merkezi'nde başladı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Türk Hava Kurumu Alanya Şubesi'nin girişimleriyle rehberlik ve el işi öğretmenlerine model uçak kursu veriliyor.

Kursa 28 öğretmen kursiyerin katıldığını söyleyen THK Alanya Şubesi Saymanı Emine Keyaoğlu, "28 Ocak'ta başlayan Model Uçak Rehber Öğretmenlik Kursu ilçemizde ilk defa açıldı. Kurs sonunda kursiyerlerimize sertifika vereceğiz. Bu sertifika ile katılımcılar bulundukları okullarda Havacılık Kulübü açabilecek ve öğretmenlik yapabilecekler" dedi. Emine Keyaoğlu, hava şartlarının uygun olması halinde 2 Şubat günü Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na giderek model uçakları uçuracaklarını söyledi.

Kurs öğretmeni Emel Yaslıman, model uçak kursunun 6 gün süreceğini ve kurs sonunda uçuş gerçekleştirileceğini söyleyerek, "Model uçakcılık kendi aralarında birçok dala ayrılıyor. Pahalı bir uğraş değil ve bu kursların bütün malzemelerini ücretsiz her yere gönderiyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız bu kursu bitirince rehber öğretmen sertifikasını alacaklar. Daha sonra okullarında havacılık kolu kurup bizlerden malzeme isteğinde bulunacaklar. Türk Hava Kurumu olarak biz ücretsiz olarak bu malzemeleri

göndereceğiz. Böylece Türk gençliğine ve çocuklarımıza daha çok ulaşmış olacağız" dedi.

Hiç yorum yok: