Eski Polis Akademisi Başkanı Tuncay Yılmaz, polis akademisi ve harp akademilerinde okuyan öğrencilere türban serbestisinin verilmeyeceğini söyledi - Eğitim Haberleri

30 Ocak 2008 Çarşamba

Eski Polis Akademisi Başkanı Tuncay Yılmaz, polis akademisi ve harp akademilerinde okuyan öğrencilere türban serbestisinin verilmeyeceğini söyledi

Eski Polis Akademisi Başkanı Tuncay Yılmaz, anayasada yapılacak değişiklik sonrası yükseköğrenim öğrencilerine türban takma hakkı getirilmiş olmasının, polis akademisi ve harp akademilerinde okuyan öğrencilere de bu hakkın verilmiş olacağı anlamına gelemeyeceğini söyledi.

Tuncay Yılmaz ANKA'ya yaptığı açıklamada, üniforma giyinecek olan öğrencilerin türban takamayacağını belirtti.

Yılmaz, konuyla ilgili şunları söyledi: “Yönetmeliklerde belli bir üniforma öngörülüyor. Üniforma neyse o olur. Üniforma, pabuçtan kıyafete kadar uzanır. Türban kullanılamaz. Üniformayı değiştirebilirler. Ama üniforma varken öğrencinin pazarlık hakkı yoktur. Resmi üniforma varsa onu giymek zorundadır. Şapkadan sıkıldım diyemez öğrenci. Mesleğin yapılması ile ilgili bir durum, hürriyetlerle ilgili bir durum değil. Doğrudan doğruya disiplin suçu işlemiş olur türban takan kişi. Polis akademisi de bir yükseköğretim kurumu.”

-"YÖNETMELİK DEĞİŞİRSE TÜRBAN TAKILIR"-

Polis akademisi öğrencilerinin türban takabilmesi için yönetmeliğin değiştirilmesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, "Kamu alanında hizmet verenler kullanamaz deniyor. Bizim öğrencilerimiz hizmet alan değil hizmet veren statüsünde. Öğrenciler mezun olduktan sonra çalışırken de türban takmalarının önünün açılmasını isteyecek. Toplumu iki kez germek doğru olmaz. Esas niyet neyse o yapılmalı” diye konuştu.

Hiç yorum yok: