Bomba Kurbanı Eren'in Karnesi Ağlattı... - Eğitim Haberleri

14 Mart 2008 Cuma

Bomba Kurbanı Eren'in Karnesi Ağlattı...

Çelik, Diyarbakır’da 3 Ocak’ta düzenlenen bombalı saldırıda ölen 7 kişi arasında bulunan Fen Lisesi öğrencisi Eren Şahin’in karnesi ve takdir belgesini, annesi Oya Eronat’a verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Diyarbakır'da 3 Ocak'ta düzenlenen bombalı saldırıda ölen 7 kişi arasında bulunan Fen Lisesi öğrencisi Eren Şahin'in karnesi ve takdir belgesini, annesi Oya Eronat'a verdi. Oğlunun karnesindeki notları gören anne Eronat gözyaşlarını tutamadı. Bakan Çelik, sanal ortamda karne verilmesiyle artık karnedeki silinti ve kazıntı döneminin sona erdiğini belirterek, “Artık öğrenciler anne ve babalarını kandıramayacak'' dedi.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in karne dağıtım törenine katıldığı Süleyman Demirel Eğitim kampüsünde bulunan Diyarbakır Fen Lisesinde konferdans salonunda yapılan törenden önce, salon kalorifer tesisatı olmadığı için seyyar elektrik ısıtıcıları ile ısıtıldı. Elektrik ısıtıcıları törenden hemen önce salondan çıkarıldı. Törende konuşan Bakan Çelik, bugün yeryüzünde zenginlik kaynağının bilgi ve bu bilginin kullanılması olduğunu ifade ederek, “Nüfusunun yüzde 63'ü genç olan ülkemizde iyi bir nesil yetiştirmeliyiz. İyi bir nesil yetiştirirsek gelecek bizim olacaktır'' dedi. Farklılıkların zenginlik olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Çelik, farklılıkların insanların birbirlerini boğmasına değil, birbirlerini kucaklaşmasına neden olması gerektiğini, bunun geçmişten günümüze kadar böyle süre geldiğini ifade etti.
Bakan Çelik, Devlet Parasız Yatılı Okulu olmasaydı kendisinin ilkokuldan sonra eğitimine devam edemeyeceğini söyleyerek, “Demokrasinin Türkiye'ye getirdiği güzellik budur. Ben imam çocuğuyum. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Kayserili bir tornacının oğludur. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da bir taka kaptanının çocuğudur. Kendinizi asla küçümsemeyiniz'' dedi.

GÖKKUŞAĞININ RENKLERİ GİBİ OLMALIYIZ
Diyarbakır'daki bombalı saldırı olayına da değinen Milli Eğitim Bakanı Çelik, olayda 6'sı öğrenci 7 kişinin yaşamını yitirdiğini, vefat eden öğrencilerin isimlerinin Başbakan'ın talimatı ile okullara verilerek anılarının yaşatılacağını söyledi. Saldırıda ölen Fen Lisesi öğrencisi Eren Şahin'in bugün kendisinin olmadığını ancak ruhunun salonda olduğunu söyleyen Bakan Çelik, “Farklılıklarımız olabilir ama bir vatan, bir bayrak ve bir devletimiz vardır. Asırlardır birlikte yaşıyoruz. Her şeyi hep birlikte yaşadık. Gökkuşağının renkleri gibi olmalıyız. Bize acı yaşatmak isteyenlere fırsat vermeyelim'' dedi.

VELİLERE UYARI
Diyarbakır'da son 5 yılda 250 milyon YTL'lik eğitim yardımı yaptıklarını söyleyen Çelik, bundan sonra çocuklara öğrenmeyi öğreteceklerini; çocuklara bilgi yüklemeyi değil, bilgiye ulaşmanın yolunu göstereceklerini söyledi. Karneleri iyi olmayan öğrencilere velilerinin nasıl davranması gerektiğini konusunda da bilgi veren Çelik, “Biz çocuklarımızı şartlı sevmeyelim. Zayıfın olursa böyle yaparız demeyelim. Şart ve rezerv konmuş sevgilerden vazgeçelim. Bugün zayıfları olan bir öğrencinin yarın çok başarılı olmayacağını kimse garanti edemez. Başarının karşısında gösterilen abartılı tepkilerden de kaçanmamız gerekir. Saldım çayıra mevlam kayıra mantığı ile okula verdim demekle anne baba olunamaz'' dedi.

KARNEDE SİLİNTİ-KAZINTI DÖNEMİ SONA ERDİ
Milli Eğitim Bakanı Çelik, bu yıl uygulamaya geçtikleri sanal ortamda karne verilmesiyle ilgili olarak, “Artık karnelerde silinti kazıntı dönemi sona ermiştir. Artık zayıfları olan öğrenciler, anne ve babalarını kandıramayacaktır. İngiltere bile e-okul ve sanal ortamda karne dağıtma olayını 2012'de yapacağını açıkladı. Biz onlardan ne kadar ilerde olduğumuzu gösterdik. Artık anne ve babalar internete girerek çocukların bütün durumunu öğrenebileceklir'' diye konuştu.

BOMBA KURBANI EREN'İN KARNESİNİ ANNESİ ALDI
Konuşmalardan sonra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Fen Lisesi son sınıf öğrencisi olan ve 3 Ocak'ta Diyarbakır'da patlayan bombada yaşamını yitiren Eren Şahin'in karnesi ve taktir belgesini karne törenine katılan annesi Oya Eronat'a verdi. Bakan Çelik, karne ve taktir belgesini, anneden bir anı olarak saklamasını rica etti. Oğlunun karnedeki notlarını inceleyen Oya Eronat'ın gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Hiç yorum yok: