Bir Mektup Yazdı Ankara'dan Davet Aldı... - Eğitim Haberleri

14 Mart 2008 Cuma

Bir Mektup Yazdı Ankara'dan Davet Aldı...

Doğubeyazıt'lı ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Jiyan Güner, TBMM'nin misafiri olarak ağırlanacak...

Doğubeyazıt Araplı mezrasında yaşayan ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Jiyan Güner, Türkçe dersinde mektup yazmayı öğrendikten sonra ilk mektubunu TBMM Başkanı Köksal Toptan'a yazdı.

Kendisini tanıttıktan sonra, yaşam şartları ve iklim koşullarının zorluğunu anlatan Güner, "Buraya devlet büyükleri hiç gelmiyorlar. Eğer buraya gelirseniz size çay yaparız. Size yemek yaparım. Sizi çok seviyorum. Belki bu mektubu okuyunca gelirsiniz" şeklinde duygularını dile getirdi.

TOPTAN'I ETKİLEDİ

Mektup, TBMM Başkanı Toptan'ı çok etkiledi. Jiyan Güner'i telefonla arayan Toptan, daveti için çok teşekkür etti ve davetinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Toptan, bununla yetinmedi. Madem, kendisi Jiyan'ı görmeye gidemedi; onu Ankara'da ağırlamaya karar verdi. TBMM'deki bürokratlara talimat vererek, Jiyan Güner ve okul arkadaşlarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda TBMM'nin misafiri olarak ağırlanması talimatı verdi.

HAYALİ GERÇEKLEŞECEK

Böylece, hem "hep sizi hayal ediyorum" diyen Doğubeyazıtlı Jiyan Güner'in hayali gerçekleşmiş olacak hem de Araplı mezrasındaki tüm ilkokul öğrencileri, TBMM'nin davetlisi olarak 3 gün boyunca Ankara'da ağırlanacak. Güner ve arkadaşları, Meclis'te Toptan tarafından özel olarak kabul edilecekler ve TBMM Genel Kurulu'nda toplanacak Öğrenci Meclisi etkinliklerine katılacaklar. Anlayacağınız, 4. sınıf öğrencisi Jiyan Güner, Toptan'a yazdığı mektupla yalnız kendisinin değil, Doğubeyazıt'ın Araplı mezrasındaki öğrencilerin hayatını da "toptan" değiştirdi...

Hiç yorum yok: