YAKLAŞIK 1000 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ, DEPREM KORKUSUYLA KENTİ TERK ETTİ - Eğitim Haberleri

19 Şubat 2009 Perşembe

YAKLAŞIK 1000 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ, DEPREM KORKUSUYLA KENTİ TERK ETTİ

Dumlupınar Üniversitesi (Dpü) Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Simav Meslek Yüksek Okulunda Öğrenim Gören Yaklaşık 1000 Öğrencinin, 17 Şubatta Meydana Gelen ve Bazı Binalarda Hasarlara Neden Olan 5 Büyüklüğündeki Depremin Ardından Kenti Terk Ettiği Bildirildi.
Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Simav Meslek Yüksek Okulunda öğrenim gören yaklaşık 1000 öğrencinin, 17 Şubatta meydana gelen ve bazı binalarda hasarlara neden olan 5 büyüklüğündeki depremin ardından kenti terk ettiği bildirildi. DPÜ Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü ile DPÜ Yapı ve Teknik İşleri Daire Başkanlığından gelen teknik heyetin, Muradınlar Mahallesi'ndeki yerleşkede depremden hasar gören binalarda inceleme yaptığını söyledi.
Heyetin kendilerine verdiği raporda, bazı duvarlarda görülen çatlakların bu binalarda öğretimin sürdürülmesinde herhangi bir sorun oluşturmadığının belirtildiğine işaret eden Yrd. Doç. Dr. Güntürkün, DPÜ Rektörlüğünce depremin meydana geldiği gün Fakülte ve Meslek Yüksek Okulunda öğretime ara verildiğini anımsattı.
İlçede 10 gün içinde yeniden deprem olacağına ilişkin bilimsellikten uzak asılsız söylentiler yayıldığını bildiren Yrd. Doç. Dr. Güntürkün, yaklaşık 1000 üniversite öğrencisinin deprem korkusuyla kenti terk ettiğini ifade etti.
Yrd. Doç. Dr. Güntürkün, bu öğrencilerin anne ve babalarından, öğrenimlerinin aksamaması için çocuklarını Simav'a göndermelerini istedi.
DPÜ Simav Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Korkmaz da artçı sarsıntıların giderek azaldığına dikkati çekerek, öğrenciler açısından korkulacak bir durumun kalmadığını savundu.

Hiç yorum yok: