İstanbul Üniversitesi'nde dün polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 26 öğrenciden 24'ü Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesine getirildi. - Eğitim Haberleri

4 Nisan 2008 Cuma

İstanbul Üniversitesi'nde dün polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 26 öğrenciden 24'ü Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesine getirildi.

24 öğrenciden 5'i tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkeye sevk edilirken 19 kişi ise serbest bırakıldı. Adliyedeki öğrencilere destek olmak isteyen arkadaşları da İstanbul Adliyesine yürümek istedi. Grupa polis izin vermedi. Grubun ısrarı üzerine polis, gruptan dağılmasını istedi. Grup dağılmaması üzerine polis gruba müdahalede bulundu. Polisin müdahalesi ile grup ara sokaklara kaçıştı. Bu sırada bir polis memurunun yere düştüğü görüldü. Polis ile grup arasında bir süre koşuşturmaca yaşanırken gözaltına alınan olmadı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde bazı öğrenciler terör örgütü Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi'nin (THKP-C) kurucularından Mahir Çayan ile ilgili bir sinevizyon gösterisi yapmak istemiş ve sonrasında 26 kişi dün gözaltına alınmıştı.

Hiç yorum yok: