ADSL Yükü Artık Velilerde... - Eğitim Haberleri

24 Mart 2008 Pazartesi

ADSL Yükü Artık Velilerde...

Mİllİ Eğitim Bakanlığı’nın 2003 yılında Ulaştırma Bakanlığı ile protokol imzalayıp yaklaşık 40 bin okula ücretsiz olarak bağlattığı ADSL internet erişimi, artık ücretli hale getirildi.

MEB'den okullara giden yazıda, bireysel aboneliklerin acilen tamamlanması istendi. Türk Telekom'un MEB için belirlediği tarifeye göre her okul 31.94 YTL ödeyecek. Türk Telekom'un kazancı ise yaklaşık 1.3 milyon YTL olacak.

Başbakan Erdoğan'ın her konuşmasında övdüğü, ADSL internet uygulamasında MEB ilginç bir karar aldı. Bakanlıktan eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda ADSL aboneliğinin kişiselleştirilmesi istendi. Yazıda, ADSL bağlantılarının Ocak 2008 tarihinden itibaren ücretli hale getirildiği belirtilerek, “Tüm kurumların 2008 yılı için Türk Telekom A.Ş'ye bağlı Telekom santralları ile Telekomünikasyon Kurumu'nun belirlediği MEB toptan tarifesindeki ücret ve güvenlik dahil olarak bireysel aboneliğe geçmesi gerekmektedir” denildi.

TELEKOM'A GELİR

40 bin okul, Türk Telekom'a her ay 31.94 YTL ödemeye yapacak. Bu para okul aile birlikleri tarafından karşılanacak. Eğer okullar ödeme yapmayı unutur veya ödeme yapamazsa “e-okul” sistemine giriş yapamayacak.

Hiç yorum yok: