Uzmanlık Gerektirmeyen Soruşturmaları Disiplin Amirleri Çözecek - Eğitim Haberleri

29 Ocak 2008 Salı

Uzmanlık Gerektirmeyen Soruşturmaları Disiplin Amirleri Çözecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Teftiş Kurulu Başkanlığı, bakanlığın üzerindeki yükün azaltılması amacıyla uzmanlık gerektirmeyen soruşturmaların çözümünü disiplin amirlerine bırakacak.

MEB Teftiş Kurulu Başkanlığı, mahalli soruşturmaları mahalli amirler yolu ile çözecek. Kurul Başkanı Muzaffer Doğan tarafından Müsteşarlığa gönderilen yazıda, söz konusu uygulama ile inceleme, disiplin soruşturması ve ön incelemelerde bakanlığın yükünün azaltılmasının amaçlandığı anlatıldı. DBu uygulama sonucunda etkinlik, verimlilik ve ekonomikliğin de sağlanmasının planlandığını belirtilen yazıda, "Uzmanlık gerektirmeyen inceleme, disiplin soruşturması ile ön inceleme iş ve işlemlerin mahallinde disiplin amirlerince veya muhakkik görevlendirilerek yürütülmesi ve sonuçlandırılmasının yerinde olacağı düşünülmektedir" denildi.

Teftiş Kurulu Başkanlığı ayrıca, "Disiplin Amirleri ve Muhakkikleri için Soruşturma Rehberi" hazırladı. Soruşturma yapacak olan disiplin amirleri veya amirlerin yerlerine gönderilecek araştırmacıların yararlanması amacıyla hazırlanan rehber, milli eğitim müdürlükleri, şube müdürleri, orta dereceli okul müdürlükleri ve ilköğretim müfettişlerine gönderildi.(ANKA)

Hiç yorum yok: