Mardin'e Öğretmen Ataması - Eğitim Haberleri

7 Ocak 2008 Pazartesi

Mardin'e Öğretmen Ataması

Milli Eğitim Bakanlığı 31 alanda toplam 10 bin 40 öğretmen ataması yaparken, en çok öğretmen açığı bulunan Mardin'e 559 sözleşmeli öğretmen atandı.

Türkiye genelinde en fazla öğretmen ihtiyacının yaşandığı Mardin'e 559 öğretmenin atanması, vatandaşları sevindirdi. İldeki eğitim kalitesinin artırılması için çalışmalarının devam ettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Abdulmenaf Bilgin ise, köylerde öğretmen sıkıntısı yaşadıklarını ve bu sıkıntıyı da vekil öğretmenlerle kapatmaya çalıştıklarını söyledi.

Mardin'e ataması yapılan öğretmenlerde heyecanlı bir bekleyiş olduğunu belirten Bilgin, "Ataması yapılan bütün öğretmenlerimiz genç ve bir an önce göreve başlama heyecanı içerisinde. Bu atamalarla birlikte merkez ve ilçelerdeki öğretmen eksiğimiz giderilmiş oldu. Gelen öğretmenlerin özellikle bölgenin dışarıda anlatıldığı gibi kötü olmadığını ve insanların cana yakın olduğunu söylemesi sevindirici. Bu atama dönemi bizleri çok rahatlattı. Atanan öğretmenlerin hepsi sınıf ve branş öğretmeni" dedi.

Hiç yorum yok: