Başbakan Tayyip Erdoğan, okullarda müzik ve resim derslerinin kaldırıldığı iddiasını yanıtlayarak eleştirilere sert tepki gösterdi. - Eğitim Haberleri

7 Ocak 2008 Pazartesi

Başbakan Tayyip Erdoğan, okullarda müzik ve resim derslerinin kaldırıldığı iddiasını yanıtlayarak eleştirilere sert tepki gösterdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, okullarda müzik ve resim derslerinin kaldırıldığı iddiasını gündeme getiren piyanist Fazıl Say'ı isim vermeden eleştirerek, "Son zamanlarda bir yalandır aldı başını gidiyor. Efendim, 'Okullarda resim ve müzik dersleri kaldırılıyor' Elinize dizinize dursun. Ne müzik dersleri ne de resim dersleri kalkıyor. Bunların hepsi var. Bunları kaldırmak mümkün değil" dedi.

Kağıthane Kadın Kolları Kongresi'nde konuşan Erdoğan "Bugün AKP bir Türkiye markası olmayı aşmış, bir dünya markası olmuştur" dedi. Amerika ve bazı batı ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de "Kampus Şehirler" kurmayı hedeflediklerini belirten, bu konuda YÖK'le de çalışma yaptıklarını anlatan Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de birkaç şehir bu hale getirilebilir. Örneğin 100 bin nüfuslu şehirler bu hale getirilebilir. Bu proje YÖK'le ortaklaşa yapılabilir. Bunları yapacağız. Bunlar önümüzdeki dönemin projeleri" diye konuştu.

Hiç yorum yok: