Alfabeden iki harfi okuyamayan 7 yaşındaki Ayşegül A.'yı tokatlayıp süt dişinin kırılmasına neden olan öğretmen hakkında soruşturma başladı. - Eğitim Haberleri

7 Ocak 2008 Pazartesi

Alfabeden iki harfi okuyamayan 7 yaşındaki Ayşegül A.'yı tokatlayıp süt dişinin kırılmasına neden olan öğretmen hakkında soruşturma başladı.

Nevşehir Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda, alfabeden iki harfi okuyamayan birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Ayşegül A.'yı tokatlayıp süt dişinin kırılmasına neden olduğu iddiasıyla hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan öğretmen Mükremin B., çalışma arkadaşlarına 30 yıllık öğretmenlik hayatı boyunca ilk defa böyle birşey yaşadığını, olayın bir anda geliştiğini söyledi.

İKİ HARF OKUYAMADIN TOKADI

Geçen pazartesi günü meydana gelen olayda, öğretmen Mükremin B., ders sırasında öğrencilerinden Ayşegül A.'ya alfabeden 4 harfin okunuşunu sordu. A ve Y harflerini okuyan Ayşegül A. sorulan diğer iki harfi okuyamayınca iddiaya göre öğretmeni Mükremin B. tarafından tokatlandı. Olay sırasında süt dişi kırılan Ayşegül A., okuldan eve döndüğünde olayı ailesine anlattı.

Ayşegül A.'nın ailesi, çocuklarını Nevşehir Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürerek, adli rapor aldıktan sonra Şehit İsmail Arslan Merkez Polis Karakol Amirliği'ne gidip öğretmen Mükremin B.'den şikayetçi oldu. Ürgüp ilçe merkezindeki Mehmet Dinler İlköğretim Okulu'ndan iki ay önce Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na atanan öğretmen Mükremin B.'nin polis tarafından ifadesinin henüz alınmadığı belirtildi. Mükremin B., çalışma arkadaşlarına, Ayşegül B.'nin başarılı bir öğrenci olduğunu, 30 yıllık meslek hayatı boyunca öğrencilerini dövmediğini ancak, son olayın bir anda geliştiğini söyledi.

Öğrencinin annesi Leyla A., çocuğunun okul dönüşünde, üzgün olduğunu, nedenini sorduklarında da da öğretmeninin harfleri okuyamadığı için tokat attığını ve dişinin kırıldığını söylediğini anlattı. Baba Demirhan A. ise çocuğunun eve geldikten sonra hastaneye tedavi ettirmek için götürdüğünü, dövüldüğüne ilişkin gerekli raporu aldıktan sonra da şikayetçi olduğunu kaydetti. Demirhan A., her türlü şiddete karşı olduğunu da sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok: