Kanada'da Ermeni iddialarını içeren ''tarihte ve günümüzde soykırım'' dersinin lise müfredatına girdi - Eğitim Haberleri

27 Ocak 2008 Pazar

Kanada'da Ermeni iddialarını içeren ''tarihte ve günümüzde soykırım'' dersinin lise müfredatına girdi

Kanada'nın en büyük şehri Toronto'da 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını da içeren ''tarihte ve günümüzde soykırım'' dersinin liselerde seçmeli olarak müfredata alınması tepki yarattı.

Toronto ve bölgedeki Türk sivil toplum örgütleri, Toronto Halk Okulları yönetiminin kararını protesto etti. Karara karşı imza kampanyası başlatan Türk toplumuna, Müslüman ülkelerin örgütleri de destek veriyor.
Sivil toplum örgütlerinin oluşturdukları Birlik Grubu adına yapılan açıklamada, dersin Türk ve Müslüman öğrencilerin can güvenliğini tehlikeye atacağı belirtilerek, karardan vazgeçilmesi istenildi.
İnternet üzerinde yapılan imza kampanyasında ise şu ana kadar 10 binin üzerinde imza toplandı.

Türkiye'nin Ottava Büyükelçisi Aydemir Erman'ın da başta Kanada Başbakanı Stephen Harper olmak üzere federal ve eyalet düzeyinde yetkililere tepkisini ilettiği öğrenildi.

Toronto Halk Okulları yönetiminin kararı uyarınca isteyen liseler, Yahudi soykırımı ve Ruanda'daki vahşetin de anlatıldığı dersi seçmeli olarak okutabilecekler.

Hiç yorum yok: