Türkiye’nin ilk öğrenci sendikası “GENÇSEN” için İstanbul Valiliği’ne kuruluş dilekçesi verildi... - Eğitim Haberleri

18 Mart 2008 Salı

Türkiye’nin ilk öğrenci sendikası “GENÇSEN” için İstanbul Valiliği’ne kuruluş dilekçesi verildi...

Valilik, başvuruyu kabul ettikten sonra Sendikalar Kanunu gereği bazı eksik belgelerin tamamlanmasını istedi. Sendikanın tüzüğüne göre, üye ve kurucuların tamamı öğrencilerden oluşuyor. Kurucular arasında İstanbul, Marmara, İstanbul Teknik, Anadolu, ODTÜ, Ankara Uludağ üniversitelerinden, elektrik elektronik, hukuk, iktisat, endüstri mühendisliği ve eğitim fakültesinin çeşitli bölümlerinden öğrenciler yer alıyor.

'Hepimiz okumuş çocuklarız'
Başvurunun ardından kendilerinden “okur-yazarlık belgesi” ve “noterden tasdikli mal bildirimi” istendiğini anlatan GENÇSEN Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Kıvanç Eliaçık, “Okur-yazar belgemiz olmadığı için valiliğe bunu sunamayacağız ama hepimiz okumuş çocuklarız” dedi.
Öğrenci olmaları ve düzenli bir gelirleri bulunmaması nedeniyle mal birikimi yapmalarının söz konusu olmadığını ifade eden sendika kurucuları, mal bildirimlerinde “ipod”, “walkman”, “kütüphane”, “çizim masası”, “bisiklet” gibi maddelere yer vermeye hazırlanıyor.
Eliaçık, “10 bin kitaplık bir kütüphanem var, onu göstereceğim. Bir arkadaşımızın çizim masası var, o da bunu gösterecek” dedi.

Hiç yorum yok: