Okullarda Yeşil Bayrak Projesi... - Eğitim Haberleri

18 Mart 2008 Salı

Okullarda Yeşil Bayrak Projesi...

Ankara uzun yıllar Mamak Çöplüğü sorununu yaşadı. İngilizler de her yıl 110 bin ton atığın sadece 14 bin tonunun ayrıştırılmış olmasının sorunlara daveteyi çıkardığı görüşündeler.
Midland halkının bir kısmı atıklarını geri dönüşüme gönderiyor. Her ne kadar halk zaman içinde bilinçlense de atıkların plastik, kağıt ve teneke olarak gruplandırılmasında istenilen düzeye gelinemiyor.

Midland'de son dönemde yerel basına yansıyan haberlere göre, yetkililer zaman zaman çöplüklerde meydana gelen patlamalar ve yangınların da yanlış ayrıştırma yapılması nedeniyle yaşandığını açıklıyorlar.

Worcestershire Belediyesi'nin yaptığı açıklamaya göre, yıllık 110 bin ton atığın sadece 14 bin tonu ayrıştırılmış vaziyette atılıyor. Bu da bu tür problemlere davetiye çıkarıyor.

Belediye Meclisi Sözcüsü Chris Crean 1997 yılından beri her evden en az 100 kutu geri dönüşüm olsaydı patlamalarda yüzde 30 azalma olacağını açıkladı.

Okullarda yeşil bayrak projesi

İNGİLTERE'de bazı okullarda öğrenciler tarafından 'yeşil bayrak' projesi başlatıldı.

Stillington'da bazı okullar bu uygulamaya geçtiler. Okullarda çevreye duyarlı öğrenciler tarafından Çevre Koruma Derneği kuruldu. Bu dernek insanları bilinçlendirmeyi, çevreye karşı daha duyarlı insanlar kazanmayı amaçlıyor.

Okulda hem öğretmen hem de proje başkanı olan Emma Robertson "Sınıf sınıf gezip projemizi anlatıyor ve insanların dikkatini projeye çekecek işler yapıyoruz. Çalışmalarımızın meyvelerini almaya başladık bu çok mutluluk verici" dedi. Proje kapsamında kampanyaya katılan öğrencilere sertifika verdiklerini söyleyen Robertson "Projeye katılan snıflar arası yarışma düzenliyoruz. Ufak ödüllerimiz oluyor. Böylece küçük yaştan öğrencilerimiz hem bilinçleniyor hem de çevreye duyarlılıkları artıyor" diye konuştu.

Hiç yorum yok: