450 okul ve yurda kalitesiz, bozuk ve normalinden az akaryakıt vererek çocukları dondurup devleti 150 milyon YTL dolandıran 60 kişilik çete çökertildi - Eğitim Haberleri

4 Şubat 2008 Pazartesi

450 okul ve yurda kalitesiz, bozuk ve normalinden az akaryakıt vererek çocukları dondurup devleti 150 milyon YTL dolandıran 60 kişilik çete çökertildi

Konya'da geçen kış okuldaki ısıtma sistemlerinin sürekli arızalanması ve çocukların üşümesi üzerine gelen şikayetler üzerine harekete geçen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, durumu emniyete bildirdi. 50 okuldan alınan numuneleri inceleten polis, tüm yakıtların kaçak ve kalitesiz olduğunu tespit etti.

POLİS TAKİBİNE TAKILDI...

Araştırmayı genişleten polis, Konya ve çevresindeki okulların ve yurtların tamamına yakınının, ihaleleri kendi adına kurduğu 12 ayrı şirket aracılığıyla alan Yaşar Ç. tarafından verildiğini belirledi. Bunun üzerine polis, Ç. ve şirket çalışanlarını takibe aldı.

İŞİ RÜŞVETLE YÜRÜTMÜŞ!

Polis ayrıca bazı memurların da rüşvet karşılığı buna göz yumduğunu ve şebekenin 3 yıl içinde devleti 150 milyon YTL dolandırdığını tespit ettikten sonra önceki gün operasyon için harekete geçti. Konya ve 12 ile Ahtapot Operasyon'u düzenlendi. Yaşar Ç.'nin de bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı.

Hiç yorum yok: