Erkan Avcı Lisesi öğrencileri konuştu: "Okulumuzda mescit yok" - Eğitim Haberleri

21 Ocak 2008 Pazartesi

Erkan Avcı Lisesi öğrencileri konuştu: "Okulumuzda mescit yok"

Okulun öğrencileri, "Eğitimiden memnun olduğumuz okulumunuzun ismini kötülemek istiyorlar." diye konuştu.

Bahçelievler Erkan Avcı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin içinde mescit olduğu ve öğrencilerin bu mescitte namaz kıldığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Okulun öğrencileri, haberlere tepki göstererek, "Eğitimiden memnun olduğumuz okulumunuzun ismini kötülemek istiyorlar." diye konuştu.

Lise Müdürü Muhittin Kara, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden izni olmadığı için haberle ilgili açıklama yapmak istemezken, öğrenciler "Bir imam eksik" başlığı ile verilen habere tepki gösterdi. Herkesin ibadetini istediği gibi yaşama hakkı olduğunu dile getiren bir öğrenci, "Okulumuzda mescit yok. Ancak nedense böyle bir olayla okulumuz haber oluyor. Anlamıyoruz. Gelsinler başarılarımızı yazsınlar" dedi. Başka bir öğrenci de, "Okulumuzu, okul müdürümüzü seviyoruz. Okulumuzun başarılarını yazsınlar olmayan birşeyle neden uğraşıyorlar. Okulumuzun bu şekilde adını kötülüyorlar. " diye konuştu. Çıkan haberleri biraz da espiri konusu yapan öğrencilerin "İmam aranıyor. The İmam" diyerek birbirilerine takıldıkları gözlendi.

Okulda gazetecileri ağırlayan okul müdürü Muhittin Kara, yetkisi olmadığı için namaz olayı ile ilgili konuşmak istemediğini, ancak 2500 öğrenci ve 150 öğretmenle başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirdiklerini ifade etti.

(CİHAN)

Hiç yorum yok: