Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkileri Genel Müdürlüğü bu yıl yurtdışına 515 öğretmen göndereceğini bildirdi. - Eğitim Haberleri

21 Ocak 2008 Pazartesi

Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkileri Genel Müdürlüğü bu yıl yurtdışına 515 öğretmen göndereceğini bildirdi.

Yurtdışına 515 öğretmen göndereceğini bildiren MEB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Yurtdışında görevlendirilecek öğretmenlerin mesleki yeterlilik sınavı ve temsil yeteneği mülakatı kılavuzunu yayınladı. Genel Müdürlük, yurtdışına gitmek isteyen öğretmenlerin 22 Ocak-11 Şubat 2008 tarihleri arasında başvuru yapabileceğini bildirirken, sınavların 23 Şubat 2008 tarihinde yapılacağını açıkladı. Sınavlarda başarılı olarak yurtdışına gitmeye hak kazanan öğretmenler ise 7 Mart 2008 tarihinde açıklanacak.

780 ÖĞRETMEN ADAY OLABİLECEK

MEB Dış İşleri Genel Müdürlüğü, Mesleki Yeterlilik ve Temsil Yeteneği sınavlarına toplam 780 aday alacağını ve sınava katılanlar arasından 515 öğretmeni yurtdışına göndereceğini açıklarken, sınava kabul edilecek 780 öğretmenin hangi koşullara göre belirleneceğini bildirmedi. Adaylardan müracaat esnasında yabancı dil belgesi talep edilmeyeceğini belirten Genel Müdürlük, görevlendirme işleminin yapılabilmesi için sınav tarihinden en geç 3 yıl öncesine ait Kamu Personeli Dil Sınavı'ndan (KPDS) en az E düzeyinde belge isteyeceğini duyurdu.

Yurtdışına gönderilecek öğretmenler arasında Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ile Sınıf Öğretmeni alanlarına Almanca bilen 400 kişi alınacak. Aynı alanlara Fransızca bilen 100, İngilizce bilen 10 öğretmen alınacak. Müzik alanına ise Almanca bilen 2 öğretmen aranıyor. 3 kişinin gönderileceği beden eğitimi alanında ise yan alanı halk oyunları olan ve resmi kurumlardan sertifika almış öğretmenler yurtdışına gönderilecek.

5 YIL ÖĞRETMENLİK ŞARTI

Genel Müdürlük, yurtdışına gitmek için başvuruda bulunacak öğretmenlerden 01 Şubat 2008 tarihi itibarıyla en az 5 yıl öğretmenlik hizmeti yapmış olma şartı arıyor. Ayrıca, başvuruda bulunacak öğretmenlerin disiplin cezası almamış olması gerekiyor. Genel Müdürlük, yurtdışına göndereceği öğretmenlerin öğrenim düzeyinin ise en az lisans düzeyinde olması gerektiğini de şarta bağladı. Öğretmenlerin tabi olacağı mesleki yeterlilik sınavı ise sadece İstanbul ve Ankara'da yapılacak. Yapılacak sınavda Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Genel Kültür alanlarına 30'ar puan, verilirken, meslek bilgisine ise 10 puan verilecek.

1 yorum:

yurtdışı eğitim dedi ki...

515 öğretmen çok güzel br rakam umarım her sene artarak devam eder.