Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlıyken 2006 yılında çıkarılan bir kanunla MEB'e bağlanan Turizm Eğitim Merkezleri (TUREM), sorunlarına çözüm arıyor - Eğitim Haberleri

21 Ocak 2008 Pazartesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlıyken 2006 yılında çıkarılan bir kanunla MEB'e bağlanan Turizm Eğitim Merkezleri (TUREM), sorunlarına çözüm arıyor

TUREM'lerde çalışan eğitici ve öğretmenler, MEB’e bağlanmaları sonrasında ortaya çıkan sorunlara çözüm bekliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı oldukları dönemde kurslarda teorik ve uygulamalı derslere girebilen öğretmen ve eğiticiler, geçen iki seneye karşın görev tanımlamalarının yapılmamasından şikayetçi.

Şehir içi ve şehir dışı tayin hakları da bulunmayan turizm eğitimcilerine ön lisans, lisans ya da pedagojik formasyon sonrasında teknik öğretmen veya sözleşmeli öğretmen statüsüne geçme hakkı da verilmedi.

Ek ders ücretleri, eğitime katkı payı ve sınav ücretlerinden alınacak pay konusunda da tanımlaması yapılmayan TUREM eğitmenlerine, sömestr ve yaz tatili hakkı da tanınmıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı iken turistik işletmelerde eğitim kursu vererek harcırah alabilen eğitmenlerin bu hakkı da ellerinden alındı.

Danıştay tarafından iptal edilen “Taraflar ihbar etmek şartıyla bir ay önceden sebep göstermeksizin sözleşmeyi feshedebilir” ibaresinin de sözleşmeden çıkarılmadığı belirtiliyor.

Hiç yorum yok: