İstanbul Bahçelievler'deki Erkan Avcı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde zemin kattaki bir odanın mescit haline getirildiği ortaya çıktı. - Eğitim Haberleri

21 Ocak 2008 Pazartesi

İstanbul Bahçelievler'deki Erkan Avcı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde zemin kattaki bir odanın mescit haline getirildiği ortaya çıktı.

Öğretmen ve öğrenciler mescidin hemen önündeki lavaboda abdest aldıktan sonra içeri girip birlikte namaz kılıyor. Bir öğrenci "4 yıldır bu okuldayım, mescit hep vardı" dedi

Kanuna göre yasak

İlköğretim okullarında ve liselerde kanuna göre, ibadethane bulundurulması yasak. Ancak Erkan Avcı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin zemin katındaki bir oda mescide çevrilmiş. Öğle teneffüsü için zil çaldığında mescidin önü öğrenciler ve öğretmenlerle doluyor. Lavaboda abdestini alan, ayakkabılarını çıkarıp halıfleksle kaplanmış bu odaya giriyor.

Özel olarak hazırlandı

Öğrenciler ve öğretmenler aynı anda ve cemaat şeklinde değil, değişik zamanlarda teker teker namazlarını kılıyor. Namazını bitiren ayakkabısını giyip sınıfının yolunu tutuyor. Öğrencilerden biri 4 yıldır bu lisede okuduğunu ve mescitin hep var olduğunu anlatıyor. Bir diğer öğrenci ise odanın namaz kılmak isteyen öğrenci ve öğretmenler için hazırlandığını doğruluyor.

Bu ikinci skandal

Erkan Avcı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi daha önce öğrencilere uygulanan katı disiplinle gündeme gelmişti. Öğretmenlerin her sabah öğrencilerin giysilerini tek tek kontrol ettiği okulda Müdür Muhittin Kara'nın da elindeki makasla gençlerin saçlarını kestiği iddia edilmişti. Bu olaydan sonra Muhittin Kara uyarı cezası almıştı.

Umay AKTAŞ-Serkan OCAK
www.milliyet.com.tr/2008/01/21/son/sontur03.asp

Hiç yorum yok: