Kültür ve Turizm Bakanlığının 'Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne değer görülen Prof. Metin Sözen, ödülünü Cumhurbaşkanı Gül'ün elinden aldı. - Eğitim Haberleri

21 Ocak 2008 Pazartesi

Kültür ve Turizm Bakanlığının 'Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne değer görülen Prof. Metin Sözen, ödülünü Cumhurbaşkanı Gül'ün elinden aldı.

Türk sanat ve mimarisi alanında bilimsel çalışmalarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığının 'Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne değer görülen Prof. Metin Sözen, ödülünü Cumhurbaşkanı Gül'ün elinden aldı. Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde dün düzenlenen törene, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç da katıldı. Prof. Sözen'in çalışmalarının anlatıldığı film gösteriminin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

“Tarihi eserlerimize sahip çıkma, bu konuda büyük bir uyanışın, daha büyük bir şuurun oluşması, şehirlerimizi, caddelerimizi kurarken aynı estetik, güzellik, zarafet içerisinde de yeni bir akımın başlayacağını ümit ediyorum. Eminim ki bu ödül verilirken bütün bunlar düşünülmüştür. Ancak, en büyük arzum, bunun kent bilinci uyandırması, bir taraftan eski eserlere sahip çıkarken, yeni kurduklarımızın da ileride övünülecek güzel, estetik bir şekilde olmasıdır.”

Hiç yorum yok: