Kayseri, İncesu'da engeli öğrencilere masa tenisi eğitimi veriliyor. - Eğitim Haberleri

21 Ocak 2008 Pazartesi

Kayseri, İncesu'da engeli öğrencilere masa tenisi eğitimi veriliyor.

Kayseri'nin İncesu ilçesinde AB hibe fonları desteğiyle hazırlanan proje kapsamında engeli öğrencilere masa tenisi eğitimi veriliyor.

İncesu Çok Programlı Lise'de spor kulübü öğretmenleri ve öğrencilerince kurulan Grup Armada, AB hibe fonlarından aldığı 6 bin avroluk destekle “Her Şeye Rağmen Spor” projesini hayata geçirdi.

Proje koordinatörü Ömer Akmaz, geçen yıl ekim ayında başlayan proje ile engelli öğrencilere sporu sevdirmek için çalışmalar düzenlediklerini bildirdi.

Proje kapsamında İncesu ve çevresinde yaşayan 15 engelli çocuğa masa tenisi eğitimi verdiklerini ifade eden Akmaz, şöyle konuştu:
"Engelli çocuklara, masa tenisi eğitiminin yanı sıra sosyal gelişimlerini destekleyen aktiviteler de düzenliyoruz. Projemiz sona yaklaşmaya başladı. Masa tenisi eğitimi verdiğimiz engeli çocuklarımızı proje sonunda düzenleyeceğimiz turnuvaya hazırlıyoruz. Projemizde çocuklara verilen eğitimin onların gelişimleri konusunda çok olumlu sonuçlar doğurdu. Aileleri ve sınıf öğretmenleri ile yaptığımız anketler ve görüşmeler de bunu doğruladı. Grup Armada olarak proje tamamlandıktan sonra da engelli çocukların gelişimini takip edeceğiz. Engelli çocuklarımızın topluma kazandırılmalarına katkı sağlamak istiyoruz."

Hiç yorum yok: