Yunanistan’ın en saygın gazetelerinden Katimerini, tam sayfalık haberinde Türkiye’deki özel üniversitelerden övgüyle bahsetti. - Eğitim Haberleri

17 Mart 2008 Pazartesi

Yunanistan’ın en saygın gazetelerinden Katimerini, tam sayfalık haberinde Türkiye’deki özel üniversitelerden övgüyle bahsetti.

Katimerini “Türk özel üniversitelerinin saygınlığı çok yüksek” başlıklı haberinde, ülke içinde özel üniversiteler kurulmasına karşı çıkan çevrelere de seslenerek “Türkiye'den ders alalım” çağrısında bulundu.
Yunanistan'da anayasa, özel üniversite açılmasını yasaklıyor, gerekli anayasa değişikliği ise sol muhalefet ve üniversite öğrencilerinden büyük tepki görüyor ve sürekli erteleniyor.
Katimerini'nin geniş analizde Türkiye'nin en iyi 4 özel üniversitesi olarak Bilkent, Koç, Sabancı ve Bilgi üniversiteleri tanıtıldı. Haberde şu yorumlar dikkati çekti:
“Bir Yunan profesörün veya öğrencinin özel Türk üniversitelerini ziyareti can sıkıcı kıyaslamalara neden oluyor. Ziyaretçiler, yalnızca Yunan değil, İngiliz üniversitelerinin de kıskanacağı bir altyapıyla karşılaşıyor. Bir zamanlar eğitim, Yunanlıların avantajlı olduğu bir konuydu. Osmanlı İmparatorluğu içinde sayısal azınlık olmasına rağmen, Yunanlılar, eğitim aracılığıyla ekonomik ve sosyal alanlarda, nufüsa oranla çok önemli roller üstlendi. Bugün bu gelişmenin tersine döndüğünü görüyoruz. Yunan üniversitelerinin içinde bulunduğu büyük kriz, özel üniversiteler kurulmasıyla aşılabilir. Türkiye'de özel üniversite deneyiminin başarısı bize ders olmalıdır.”

Hiç yorum yok: