Konya Selçuk Üniversitesi'nde, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararının ardından Senato'nun aldığı kararla bu sabahtan itibaren tekrar yasak uygulama. - Eğitim Haberleri

17 Mart 2008 Pazartesi

Konya Selçuk Üniversitesi'nde, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararının ardından Senato'nun aldığı kararla bu sabahtan itibaren tekrar yasak uygulama.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Anayasa değişikliğini onaylamasının ardından türbanın serbest bırakıldığı Konya Selçuk Üniversitesi'nde, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararının ardından Senato'nun aldığı kararla bu sabahtan itibaren tekrar yasak uygulanmaya başlandı. Türbanlı öğrencilerin, fakülte ve dersliklere girmesine izin verilmedi. Öğrenciler, fakülte girişlerinde türbanlarını çıkartıktan sonra binalara girdi. Bir grup türbanlı öğrenci de kampus girişinde türban yasağını kalkmasını protesto ederek, imza topladı.

Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararını verdikten sonra geçen hafta sonuna kadar türbanlı öğrencilerin alındığı tek üniversite olarak kalan Selçuk Üniversitesi'de bugünden itibaren türbanlı öğrencilerin fakültelere ve dersliklere alınmasına izin verilmedi. Kampus içinde türbanlı olan öğrenciler, fakülte binalarına girişte güvenlik görevlileri tarafından, türbanlarını çıkartmaları için uyarıldı. Bazı öğrenciler, türbanlarını çıkartıp derslerine girerken, bazıları da fakülte kapısından döndü.

PROTESTO

Yaklaşık 70 kişilik türbanlı bir grup, Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampusu önünde türban yasağına tepki göstererek basın açıklaması yaptı. Grubun içinde kara çarşafa benzeyen bir kıyafetle bulunan bir öğrenci dikkat çekti. Basın mensuplarının görüntü aldığını fark eden öğrenci kendisini gizlemeye çalıştı. Yanında bulunan başı açık bir öğrenci de eli ile arkadaşının görünmesini engelemek istedi. Kara çarşafa benzeyen bir kıyafetle grubun içinde yer alan öğrenci, ardından basın mensuplarının yanına gelerek tepki gösterdi. Protesto gösterisine katılan Hukuk Fakültesi öğrencisi oldukları öğrenilen iki öğrenci de basın mensuplarını görüntü almasına tepki gösterdi.

Türbalı öğrenciler adına konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Müşerref Poyraz, türbanın tekrar yasak olmasına tepkilerini dile getirerek, Selçuk Üniversitesi Rektörülüğü'ne yeniden uygulanan türban yasağının niçin uygulandığı ve yasağın kalkması için arkadaşları arasında toplayacakları imza dilekçelerini vereceklerini açıkladı.

Hiç yorum yok: