Türbanla Derse Mahkemeden Red... - Eğitim Haberleri

19 Mart 2008 Çarşamba

Türbanla Derse Mahkemeden Red...

Baden-Württemberg Eyaleti İdare Mahkemesi, derslere bone şeklinde bir türbanla başını örterek girmek isteyen öğretmen Doris Graber’in bu isteğini reddetti.

Almanya'nın Mannheim Kenti'ndeki Baden-Württemberg Eyaleti İdare Mahkemesi, derslere bone şeklinde bir türbanla başını örterek girmek isteyen 68 yaşındaki Müslüman Alman kadın öğretmen Doris Graber'in bu isteğini reddetti.

Mahkeme, öğretmenin dini inancından dolayı türban taktığı için okullardaki tarafsızlık ilkesine aykırı hareket ettiğine karar verdi. Eyalet İdare Mahkemesi, bu kararla, daha önce Stuttgart İdare Mahkemesi'nin, eyaletteki rahibelerin de kendi kıyafetleriyle devlet okullarında çalışabildiğine işaret ederek, bu nedenle söz konusu öğretmene türbanıyla derslere girebilme izni veren kararını kaldırmış oldu. Bu kararla bir üst mahkemede temyize gidilmesine de izin vermeyen mahkeme, ancak karara karşı Federal İdare Mahkemesi'nde şikáyette bulunulabileceğini açıkladı.

Almanya'da 1973 yılından bu yana öğretmenlik yaptığı belirtilen Doris Graber adlı öğretmenin 1995 yılından bu yana türban taktığı belirtildi.

Hiç yorum yok: